• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Eilandsraad kwam 61 jaar geleden voor het eerst bij elkaar. 33 jaar later, op 2 juli 1984 werd deze feestelijke dag uitgeroepen tot Dia di Himno y Bandera (Dag van de Vlag en het Volkslied). Maandag wordt Dia di Bandera weer gevierd op verschillende plekken en manieren.

Fudeka organiseert maandag vanaf 12.00 uur een Dia di Bandera viering op de Kleine Werf. Er is voor jong en oud genoeg te doen. Zo is er een speciale hoek gecreëerd door het Kinderfeestje waar de jongsten geschminkt kunnen worden, mee kunnen doen aan spelletjes en activiteiten. Voor 15 gulden kan iedereen genieten van een vol bord met warm eten.  Het muzikaal vertier wordt verzorgd door onder andere Ka’i Orgel di Julio Regina, kanto di Xianne Sille, Cyberclub, DJ Etienne Ignacio, Grupo Kòmpèr, tambu ku Grupo en Youth X-treme.

Rif fort
Ook in Renaissance Mall wordt Dia di Bandera groots aangepakt. Vanaf 11.00 uur is er voor de hele familie wat te doen. Kinderen kunnen worden geschminkt en springen op het springkussen. Voor kunstliefhebbers is er de Arts & Crafts markt rond de fontein. Muziekliefhebbers kunnen genieten van een presentatie van Steel Band Curaçao, dj Paco en dj NRG terwijl dansgroep Dushi Kòrsou een show geeft. De viering duurt tot 17.00 uur. Tijdens de activiteiten is de shopping mall gewoon geopend.

Heineken Snek
Feestgangers die morgenavond alvast een voorproefje willen van Dia di Bandera, kunnen naar de Heineken Snek aan de Caracasbaai. De snek opent om 17.00 uur het feest met dj Tico, Maarten Schakel en Nutzbeatz (Aruba). Het feest gaat door tot een uur of 21.00.

12 reacties op “Feest op Dia di Bandera”

 1. @Rita

  Hier is Churandy ook heel duidelijk;

  http://nos.nl/audio/390050-martina-wil-iedereen-blij-maken.html

 2. ‘oprecht’.

 3. @Rita

  Niemand dwingt jou tot iets. Waarom lever je je paspoort niet in. Dan ben je pas opreht bezig.Je bent nu constant ongelooflijk stupide onzin aan het uitkramen. Een 2e R. Willems in het kwadraat.
  Ik ken Churandy al heel wat jaartjes, we hebben samen de middelbare school doorlopen en gingen ook samen naar de VS om te studeren. Hij bleef trainen en ik ben een andere richting uitgegaan. Hij heeft er absoluut geen probleem mee gehad en nu om met een vlag om zijn nek te lopen.
  Je raaskalt gewoon.

 4. persoonlijk vind ik ook niet dat dit met deze regering geen dag is om feest te vieren.
  maar de curecaoenaar kennende laten ze een feestje niet schieten.
  dat moet dan maar…..helaas….

 5. @rita, hij had voor aruba kunnen uitkomen of voor de olympische vlag. daarnaast als jullie snel onafhankelijk worden kunnen jullie voor curacao uitkomen dus ik snap nog steeds niet dat jullie onafhankelijk worden want dat willen jullie toch zo graag?

 6. @ rita. Churandy is beslist niet gedwongen om uitbundig met de NEDERLANDSE vlag om zijn schouders te paraderen en hij was ook niet verplicht om met Nederland mee te doen. Ook is niemand gedwongen om met het Nederlandse paspoort te leven. DRIE leugens van je in zo’n klein stukje tekst, maar we zijn niet beter gewend van je. De durf ontbreekt voor een referendum naar onafhankelijkheid en zouden al je problemen opgelost zijn, maar die andere 140.000 krijgen er veel problemen bij.

 7. http://nos.nl/l/tcm:5-1336523/

  @ Sjors. En dit vindt Churandry er zelf van.

 8. tjonge jonge wat een positiviteit aan reactie’s. Jazeker kan het beter en moet het beter, maar om het nu gelijk zo af te kraken doen we veel tekort aan al die welwillende mensen op Curacao, die er wel wat van proberen te maken….en daar ook hun best voor doen. Ik heb het dan niet over de politiek…….

  PS: Laten we in Europa nu niet gaan wijzen. Daar lijkt het erop of er veel geld naar Zuid Europa verdwijnt…. en als we die omvang bekijken…….

 9. Sjors zeur nou niet. Shurandy Martina, deze nette atleet, moet je niet met deze stoome
  opmerking van jou naar voren brengen. Als jij het niet weet, hij kon niet anders.
  Je weet drommels goed dat hij het heel erg vindt dat hij niet anders kon.
  Churandi is een geboren atleet, hij heeft geen tijd voor jou. En trouwens wij zijn
  vanaf de koloniale tijd gedwongen om met NEDERLANDSE paspoort te l e leven en te
  assepteren. CHURANDI doet zijn werk fantastisch toch? JIJ OOK ?

 10. Het is meer de untergang.. zegt wel genoeg dat churandy martina gisteren rondliep met een nederlandse vlag….

 11. Inderdaad Juny , er valt niets te vieren. Maar de meerderheid van de bewoners van Curacao zal het worst zijn. En ondertussen verlaten de ratten het zinkende schip, gelukkig hoor ik daar ook bij. En vanaf heeeeeel ver zie ik het aan, het is triest heel triest !

 12. Helaas valt er niets te vieren.. de vlag zal op halve stok moeten. we kunnen beter een zwarte vlag nemen met een doodskop erop want we zijn nu net piraten. geregeerd door criminelen.