• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren en geuren. Versgeperst.com ging dit keer op bezoek bij Landhuis Bloemhof. Het cultureel centrum bestaat tien jaar en daarom nam Versgeperst.com een kijkje bij de speciale expositie en vroeg wat er de komende tien jaar op de planning staat voor het landhuis.

Landhuis Bloemhof is al vanaf de jaren ’50 een belangrijk platform geweest voor kunstenaars. May Henriquez, ook wel Shon May, kwam als klein kind vaak bij haar oma Emma Lopez Penha op Bloemhof spelen. Vanaf de jaren ’40 tot de jaren ’70 heeft May daar gebeeldhouwd. Als het landhuis niet werd bewoond, vonden daar regelmatig kunstexposities, maar ook lezingen en recitals, veilingen en toneelopvoeringen plaats. De nakomelingen van May wisten Landhuis Bloemhof verder te ontwikkelen tot een succesvol kunst-, cultuur- en historisch centrum.

Expositie
Landhuis Bloemhof bestaat dit jaar tien jaar en daarom is de expositie ‘A Decade of Reminiscing’ te bezichtigen. Hierbij is een beroep gedaan op klanten die in het verleden werken gekocht hebben en het nu in bruikleen afstaan.

2 reacties op “Vers@ Tien jaar Landhuis Bloemhof”

  1. nice, ik ben de expositie gaan bekijken

  2. Prima hoor. Laat de Antillianen dan ook even excuus aanbieden voor de schrikbarende criminaliteirscijfers onder hen in Nederland.

    Overigens weten we in Nederland heel goed dat het vragen om excuus maar 1 doel heeft: meteen erna vraagt Curacao, een gerenommeerd rupsje nooitgenoeg, om weer een zak geld. O zo voorspelbaarvallemaal.