• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‘Hoe duur was de suiker’ is de voorstelling die Stichting Julius Leeft! (SJL) zaterdag en zondag (extra voorstelling) opvoert in de Stadsschouwburg Amsterdam. De voorstelling behandelt de gezamenlijke geschiedenis van Nederland en de vroegere koloniën.

 
‘Hoe duur was de suiker’ is een muzikale theatrale reading die volgens traditie van SJL een onderwerp behandelt uit de gezamenlijke geschiedenis van Nederland en de vroegere koloniën. In 2013 is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte. Aan de vooravond van dat herdenkingsjaar heeft SJL zich laten inspireren door de historische roman ‘Hoe duur was de suiker’ van de Surinaamse auteur Cynthia McLeod. De voorstelling kijkt niet alleen naar de rol van Nederland in de historische slavernij, maar vraagt ook of wij wel genoeg prioriteit geven aan bestrijding van de mensenhandel nu.

Informatie
De voorstelling van 30 juni is volledig uitverkocht. Daarom is op 1 juli, om 15.00 uur, een extra matineevoorstelling, in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

 

6 reacties op “‘Hoe duur was de suiker’ in Amsterdam”

 1. @Carlos waarom probeer je ons nou voor joker te zetten met je stupide reactie van de geschiedenis is nog niet afgelopen.
  Ik heb dat artikel over AJAX en Anita eens opezocht en wat er werkelijk staat zwart op wit is: Volgens de coach heeft de aanvaller een goede aanbieding gehad. “Het is aan hem die te accepteren”. En jij verkondigd, dat de geschiedenis nog niet is afgelopen en met zoveel woorden zeg je dat Anita de slaaf is van AJAX. Wij, de niet gebukt onder een minderwaardigheids complex gaande negers, hebben leren lezen, schrijven en nadenken en dat laatste heb jij overgeslagen. Ik zeg er duidelijk niet “jammer genoeg” bij, want wie weet wat voor een onzin je dan nog meer zou uitkramen.

 2. @ Carlos, figuren zoals jij zorgen ervoor dat het nooit goed komt met jouw familie. Onbenul die je bent, dat je nu nog niet weet dat alles te koop is, if you pay the right price, en als een andere club denkt dat die Anita meer waard is en ze vertalen die meerwaarde in euros, moet jij eens opletten hoe snel de verkoop/koop gesloten wordt. Maar aangezien dat niet/nog niet gebeurd is, ga ik er vanuit dat die Anita een bovengemiddelde voetballer is die zijn kans krijgt bij AJAX, als het een topvoetballer zou zijn stond Barcelona of iets dergelijks wel op de stoep bij de Arena.

 3. @carlos, hmm Anita heeft zelf vrijwillig een contract getekent.. na dat contract kan hij gratis en voor niets naar een andere club!

 4. @ Carlos. Dat moet je niet zo letterlijk nemen. Als een andere club de prijs wil betalen, laat Ajax hem zo gaan. Hij zal wel geen gelimiteerde transfersom in zijn contract hebben staan bij tussentijds vertrek. Als Ajax te veel vraagt, kan Anita altijd nog naar de arbitragecommissie, want zo’n uitzonderlijke voetballer is hij nu ook weer niet en hij heeft nog andere opties ook dus geen spoor van slavernij.

 5. @carlos : volgens mij verdient anita ruim meer als de gemiddelde nederlander dus ik denk niet dat je hier van slavernij kunt spreken .

 6. `Ajax wil Anita niet verkopen`

  De geschiedenis is nog niet afgelopen