• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over tien weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Waylon.

De 33-jarige Waylon is de eerste Nederlandse soloartiest die werd getekend op het bekende Motown-label. In 2009 bracht zijn platenmaatschappij Universal Music hem daar onder. Dat alles kwam niet aanwaaien. Van jongs af aan was hij geïnspireerd door countrymuziek en hij deed ook jarenlang ervaring op in de countryscene. In 1997 tekende hij bij EMI en mocht hij in Nashville een plaat opnemen, maar die kwam er niet. Waylon, die eigenlijk Willem Bijkerk heet, heeft zich vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings. In 2001 woonde Waylon een jaar in de Verenigde Staten en trad toen ook op in de show van zijn idool. Toen Jennings overleed, keerde Waylon terug naar Nederland waar hij trouwde en een kind kreeg. Na drie jaar huwelijk scheidde hij weer.

Wicked Way
In 2005 nam Waylon samen met Rachel Kramer (Starmaker, K-otic en X-Factor) deel aan de voorronden van het Nationaal Songfestival met het lied ‘Leven als een beest’. Drie jaar later deed hij mee aan Holland’s Got Talent en daar werd hij tweede. In 2009 ging het balletje rollen bij Motown en in augustus van dat jaar verscheen zijn eerste single ‘Wicked Way’ en het bijna gelijknamige album ‘Wicked Ways’. Met de single scoorde Waylon een Alarmschijf en toen kwam het lied in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht. Hij kreeg in april 2010 nog meer succes toen hij de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ won en in mei ontving hij in ‘De Wereld Draait Door’ een gouden plaat voor zijn debuutalbum. Weer een maand later won hij de TMF Borsato Award.

‘Beste Zanger’
Zijn tweede album ‘After All’ werd op 3 november 2011 uitgebracht en de single ‘The Escapist’ kwam een maand eerder uit. In april dit jaar won hij de 3FM Award voor ‘Beste Zanger’ en in september zal hij optreden op het North Sea Jazz Festival in Curaçao. In juli staat hij al op het gelijknamige festival in Nederland.

Kaarten
Waylon is op zaterdag 1 september te zien in het WTC. Je kunt hier al kaarten voor kopen bij Mensing Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak, 24 Uur Uit de Muur en telefonisch via 522-JAZZ. De kaarten kosten  195.00 dollar of 354.90 gulden per dag.

www.versgeperst.com