• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wie van stand-up comedy houdt, zit dit weekend goed bij Landhuis Brakkeput Mei Mei. De winnaar van ‘De Culture Comedy Award’ Felix Heezemans zal samen met stand-uppers Vincent Geers en Thomas Smith een show gaan verzorgen. Versgeperst.com onderwierp hen aan een interview.

Felix Heezemans is een opkomend stand-up talent en zijn kinderdroom is om ooit in een uitverkochte Utrechtse Schouwburg te staan. Het optreden op Curaçao is de eerste show in het buitenland. Vincent Geers is een eerdere finalist van ‘De Culture Comedy Award’ en heeft in 2008 al een keer op het podium van Brakkeput Mei Mei gestaan. Op dit moment toert hij met zijn eigen soloprogramma langs de Nederlandse zalen en zal de show dit weekend presenteren. Thomas Smith is geboren in Delft, maar heeft Britse roots en is opgegroeid in Antwerpen. In 2000 startte hij zijn carrière en doet zowel shows in het Nederlands als in het Engels.

Felix Heezemans
Eigenlijk wilde hij muzikant worden, maar werd stand-up comedian. “Wel heb ik nog een grote collectie oploopmuziekjes.” Heezemans deed de Klein Kunst in Den-Bosch en is sinds 2010 actief aan het spelen. Naast België wordt dit het eerste optreden in het buitenland. Hij vond zijn optreden in een drukke kroeg in Nijmegen erg bijzonder. “Ik was doodsbang, want er stonden allemaal mannen met leren motorjasjes aan. Een jaar eerder zou ik omgekeerd zijn, maar al snel was iedereen stil en luisterden ze aandachtig. Toen voelde ik dat ik een goede stap had gezet.” Heezemans verplicht zich vaak om dingen te doen die hij eigenlijk niet durft, zoals een stukje zingen of zijn shirt uittrekken waarop Geers reageert: ‘Dat wil ik zien!’. Zijn inspiratie haalt hij onder andere van de televisie. “Mensen zeggen zulke domme dingen die ik letterlijk als grap kan gebruiken.” Wel zitten er nadelen aan het werk als comedian: “Ik kan niet meer lachen om shows.” Geers: ‘En dat wordt alleen nog maar erger’. Smith: ‘Dat hoor je ook aan onze stemmen, we zijn gewoon levensmoe’.

Vincent Geers
Als kind was hij heel stil en geen grappenmaker. Wel ging hij al jong op de jeugdtheaterschool waar hij erachter kwam dat mensen vaak om hem lachten. Hij trad voor het eerst op in het comedy café Toomler in Amsterdam. “Dat optreden was wel dramatisch slecht.” De stand-uppers zijn het erover eens dat je eerst een paar keer op je ‘bek’ moet gaan voordat publiek je gaat waarderen. Geers ultieme doel was om het Camerettenfestival te winnen en dat lukte in 2007. “Nu wil ik alleen nog maar mooie voorstellingen maken.” Ooit gaf hij een show vanaf een duikplank op een studentenfeest in Leuven. “Het publiek zat vijftien meter verder aan de andere kant van het zwembad. Dat optreden zal ik nooit vergeten, net als het optreden in Thailand waar ik een Thaise technicus had die niet wist dat er een pauze in mijn show zat. Toen ik na de pauze weer met de show wilde beginnen, was alles afgebouwd en stond ik in het donker.”

Thomas Smith
Als jonge grappenmaker wist hij de gespannen sfeer op familiefeestjes al om te draaien en wilde graag de planken op. Zijn eerste optreden was in een café waar hij samen met een muzikale vriend naar binnenliep. “We vroegen of ze de muziek uit konden zetten. Ik heb toen een kwartier gepraat en die vriend heeft een kwartier muziek gemaakt. Ik heb de tekst toen zonder adempauze afgeraffeld, maar de eerste stap was wel gezet.” Smith vindt het bijzonder om in het buitenland op te treden, omdat hij dan ziet dat zijn hersenspinsels er daar ook in slagen om mensen te laten lachen. De comediant bepaalt de volgordes van zijn show niet van tevoren, omdat hij het belangrijk vindt om in het ‘nu’ te blijven. Zelf heeft hij veel aan het werk van andere comedians. “Net als dat een muzikant naar andere muzikanten luistert om te horen hoe zij spelen, kijk ik naar andere comedians.” Smith heeft twee keer aan wedstrijden meegedaan, maar geen prijzen gewonnen en dat is zijn ambitie nu ook niet meer. Geers: ‘Prijzen voegen tegenwoordig ook weinig meer toe’.

Kaarten
De Stand-up Comedy Show is morgen- en zaterdagavond te zien om 21.00 uur in Landhuis Brakkeput Mei Mei. Kaarten zijn te koop bij Albert Heijn, Bruna, Landhuis Brakkeput Mei Mei en Mensing’s Caminada en kosten 25 gulden. Bezoekers die vooraf dineren in het restaurant van Brakkeput Mei Mei krijgen gereserveerde plaatsen. Voor reserveringen kan gebeld worden naar 767 1500.

Hier alvast een voorproefje:

2 reacties op “Stand-up comedy in Brakkeput Mei Mei”

  1. Brakkeput is niet nodig, want we hebben elke dag stand-up comedy van deze “regering”. Dacht dat het gratis was, maar daarvoor moeten we flink belasting betalen plus schoolbelasting en bariobelasting. Ben benieuwd of specialisten op belastinggebied dit gaan goedkeuren, want we betalen al belasting in de algemene middelen ook voor school. Gepensioneerden moeten nu 1% belasting van een inkomen boven de NAF 3000 per maand gaan betalen. Hoewel ze al lang uit de luiers zijn, komen ze weer in de luiers.

  2. Met een gastoptreden van ons rariteiten kabinet ?