• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende lokale kunstenaars gaan zaterdag hun werken veilen. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting Dierenbescherming Curaçao. De dierenbescherming heeft gewerkt aan een nieuw gezicht en tijdens de veiling wordt het nieuwe logo van de dierenbescherming ook onthuld.

De Dierenbescherming is al heel wat jaren actief op ons eiland maar desondanks zijn maar weinig mensen op de hoogte van hun activiteiten. Daarom heeft het bestuur de afgelopen maanden gewerkt aan het opstellen en vastleggen van een nieuw strategisch beleid. “Met dit beleid kunnen we doelgerichter te werk gaan en willen we de hardnekkige  misvatting over euthanaseren van gezonde dieren uit de wereld helpen”, aldus voorzitter Carson Eustatius. “Naast het redden van dieren in nood, het opknappen en herplaatsen van huisdieren via het asiel gaan we ook preventief dierenleed te lijf met uitbreiding van het educatie-programma op scholen en voorlichting in buurthuizen. Daarbij kunnen we alle steun gebruiken.”

Nieuwe huisstijl
De Dierenbescherming heeft een professionele huisstijl laten ontwikkelen en deze zal vanaf de kunstveiling overal doorgevoerd worden.  Het kwartaalblad Pets Talk, dat naast de website een belangrijke bijdrage zal leveren aan voorlichting en informatie over de activiteiten van de Dierenbescherming, heeft al een metamorfose ondergaan en daarmee hopen zij uit te groeien tot een volwaardig magazine. Met de professionalisering wil de Stichting Dierenbescherming Curaçao laten zien dat het een serieuze non-profit organisatie is die staat voor haar doelen.

Gevarieerd aanbod in alle prijsklassen
De kunstwerken die geveild zullen worden door veilingmeester Jaques Capello zijn van zeer uiteenlopende kunstenaars en fotografen die ter veiling zijn gebracht door Gallery Alma Blou. Een groot deel van deze kunstenaars heeft speciaal voor deze gelegenheid kunstwerken gemaakt met de dierenwereld als thema.

Informatie
De kunstveiling vindt plaats in het atrium van de Centrale Bank. Om de veiling tot een feestje te maken wordt er een Wine & Cheese party georganiseerd. De entree voor de party en de veiling is honderd gulden waarmee bezoekers het goede doel steunen. Ook maken zij daarmee kans op een deurprijs, twee nachten in het Papagayo Beach Resort, een weekend in het Renaissance Hotel of twee vliegtickets van Insel Air. De kaarten zijn alleen in de voorverkoop te koop bij Mensings Caminada, Albert Heijn, Maduro Travel en bij het secretariaat van de Dierenbescherming gevestigd bij het asiel.

www.versgeperst.com