• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De productie van de internationale bioscoopfilm Tula The Revolt is begonnen. De planning is om begin oktober te starten met de opnamen en de film in het eerste halfjaar van 2013 haar première te laten beleven.

 
Hoewel nog niet alle aandelen zijn verkocht achten producenten Dolph van Stapele en Jeroen Leinders het toch verantwoord om te gaan beginnen met deze omvangrijke productie. “Dit betekent wel dat we een andere aanpak zullen gaan volgen in de realisatie van de film, zodat we met een lager budget toch de kwaliteit van het eindproduct kunnen garanderen. Ook hebben we de medewerking van Curaçao zelf heel hard nodig om de film met dit budget mogelijk te maken. Hierover voeren we elke dag de nodige gesprekken”, vertelt van Stapele.

150 jaar afschaffing slavernij
Een belangrijke reden om nu te gaan beginnen is dat de producenten van mening zijn dat het verhaal van Tula zeker niet mag ontbreken tijdens de viering van 150 jaar afschaffing slavernij. “Deze film schetst een realistisch beeld van hoe het er hier in 1795 aan toe moet zijn gegaan. Dat is belangrijk omdat het kan helpen aan een beter wederzijds begrip in onze huidige maatschappij. Zowel Charles Do Rego als Pacheco Domacasse zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van het script, wat enorm heeft geholpen om een juist tijdsbeeld te kunnen creëren.”

Aandelen
“In de tussentijd kunnen er nog steeds aandelen in de film worden verworven”, laat Leinders weten. “Die aanvullende gelden gaan het verschil maken in bijvoorbeeld een mooi helikoptershot en een digitaal nagemaakte binnenstad van Punda in 1795. Dat zijn zaken die binnen het huidige budget nog niet passen, maar de beleving van de film zeker zullen verrijken. Strikt noodzakelijk voor het verhaal is het echter niet.”

Internationale cast
De cast van de film zal gaan bestaan uit een mix van Britse, Curaçaose en Nederlandse acteurs. Dus ook op dat gebied wordt het echt een internationale film. Op Curaçao zelf zal vanaf medio juli worden begonnen met de audities. Meer informatie over de film of aandelen is te vinden op de website van de film.

9 reacties op “Productie Tula film gestart”

 1. Ik heb het boek al uit! Nu wachten op de film!

 2. @ Sander. maar het moet wel duidelijk gemaakt worden, dat de niet slaven toen ook in erbarmelijke omstandigheden moesten zien te overleven.

  Geen verschil met de huidige tijd dus; maak maar eens een rondje Curacao.

 3. @Sander, je vergeet de vrijgekochte slaven te noemen.,

 4. @jammer, ben ik niet met je eens.
  Deze Tula en anderen die toen de moed hadden in opstand te komen zijn helden.
  die nu tercht geeerd worden.
  de slaventijd is een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
  maar het moet wel duidelijk gemaakt worden, dat de niet slaven toen ook in erbarmelijke omstandigheden moesten zien te overleven.
  in europa hadden de armen het ook zeer slecht, als de oogst mislukt was gingen er ook duizenden mensen dood aan honger en kou.
  kijk naar ierland met hun mislukte aardappeloogsten.
  het leven was in die tijd voor niemand pezierig, alleen voor de rijken, adel en de kerkvorsten, die konden zich heerlijk uitleven.

 5. Jammer dat er weer geld wordt verspilt aan dis soort onzin, de enige winst zal voor de makers zijn, alhoewel je nu al kunt bedenken dat deze film een flop gaat worden, wie is hier nu in geinteresseerd?

 6. Ik ben zeer blij en verheugd. Onze helden mogen nooit worden vergeten. Ik zeg helden waarom? want naast Tula was ook Bashan Karpata. Succes heren.

 7. Ik wil wel meespelen in de film. Kan dan wel plantagehouder spelen

 8. Goede zaak. Laten we hopen dat de film een waarheidsgetrouw beeld van de slavernij op ons eiland gaat bieden. Dus niet zoals Anthony Godett 30 mei 1969 als een revolutie koesteren terwijl die dag niet veel meer was dan het dronken plunderen en in brand steken van de stad.

  Verder is het natuurlijk triest dat de heldhaftige strijd van Tula ons ano 2012 niet verder heeft gebracht dan een eiland dat wordt geregeerd door ongediplomeerde fraudeurs, met instemming van het apatisch toekijkende volk.

 9. Gaaf! Gefeliciteerd Dolf & Jeroen!!
  Hopelijk hebben de scriptschrijvers dit artikel ook gelezen en “meegenomen” in het uiteindelijke script:
  https://www.versgeperst.com/nieuws/160060/slavernijverleden-curacao-nuanceren.html