• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over elf weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: James Farm.
 
James Farm is een in 2009 opgerichte kwartet met Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman en Eric Harland. Alle vier hebben zij hun eigen herkenbare stijl van componeren wat uitmondt in een mix van jazz, rock, soul, klassieke motieven, hiphopritmes en oosterse klanken. Volgens het grote talent van de nieuwe jazz generatie, Aaron Parks, zorgt het spelen met James Farm ervoor dat hij meer risico’s neemt in de muziek dan hij normaal zou doen. De bandleden dagen elkaar uit om steeds weer ‘on top of their game’ te spelen.

Geen vreemden
Joshua Redman bezet in James Farm de saxofoon, Aaron Parks de piano, Matt Penman de bas en Eric Harland de drums. De bandleden waren al geen vreemden voor elkaar. Redman, Harland en Penman speelden samen in het SFJazz Collective en de ritmesectie van James Farm speelde op Aaron Parks debuut-cd voor Blue Note: Invisible Cinema (2008). De band is een gelijkwaardig collectief, want de composities komen van alle vier de musici. Iedereen heeft een gelijke stem in de muzikale koers van de band en in de keuze van de muziek.

Kaarten
James Farm is op zaterdag 1 september te zien op het Curaçao North Sea Jazz in het WTC. Je kunt hier al kaarten voor kopen bij Mensing Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak, 24 Uur Uit de Muur en telefonisch via 522-JAZZ. De kaarten kosten $ 195.00 of 354.90 gulden per dag.

www.versgeperst.com