• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een groep van 50 vrijwilligers is zaterdag het strand bij Boca Sami opgedoken om puin te ruimen. De mannen, vrouwen, jongens en meiden pikten van alles op zoals autobanden, visnetten, blikjes, etensbakken en plastic flessen. De schoonmaakdag was georganiseerd in het kader van Blue Water Day.

Op Blue Water Day staat RBC elk jaar stil bij de noodzaak van water. Dit jaar staken zij de handen uit de mouwen en organiseerden een schoonmaakactie. Samen met vrijwilligers van RBC, kinderen van Bulado en medewerkers van Stichting Uniek Curacao gingen zij aan de slag. De omgeving rond het strand van Boca Sami is nu schoner waardoor vissen en vogels veilig kunnen broeden en leven.

7 reacties op “Vrijwilligers ruimen 1210 kilo puin”

 1. Respect voor de actie, maar lijkt helaas vaak dweilen met de kraan open. Schoonmaakacties meegemaakt van stranden en de directe kustlijn… op het moment dat wij er uit kwamen met zakken vol afval stonden nos dushi hende even verderop lachend hun foam bakjes weer in het water te gooien… lekker makkelijk toch? Een ander ruimt het wel op.. altijd een ander.. maar we zijn oh zo trots op ons eiland! NOT!

 2. Selikor lacht in zijn vuistje, weer een jobje gedaan zonder een hand uit te steken. Blijft echter de vraag voor hoelang het daar opgeruimd blijft.

 3. dat onbegrijpelijk gedrag is overgewaaid vanuit nederland daar doen ze het ook met een berg vrijwilligers de troep opruimen en dat vinden ze ook normaal !!

 4. En nu er voor zorgen dat het niet weer snel een troep wordt!

 5. Dus we kunnen het wel zelf, terwijl doorgaans Nederlandse militairen moeten helpen.

 6. Prima actie!! Maar hoe breng je helaas nog vele mensen het RESPECT bij om niet wéér alles op de grond (of overboord) te smijten op ons “schone” eiland ……….. Onbegrijpelijk gedrag!

 7. gefeliciteerd ga zo door !!!!!!