• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaoënaar Roland Colastica schreef kinderboeken, theaterteksten en poëziebundels in het Papiamentu. Hij staat bekend als verteller en acteur en regisseerde spektakelstukken op Curaçao. Ook in Nederland treedt hij vaak op.

 
Ook deed hij optredens voor de Koninklijke familie. In 2006 nam Colastica de Cola Debrot-prijs in ontvangst voor zijn culturele werk. Nu heeft hij zijn eerste Nederlandstalige roman geschreven. Deze heet ‘Vuurwerk in mijn hoofd’ en Colastica werd daarbij gecoacht door de Nederlandse schrijver Sjoerd Kuyper. Het boek is bedoeld voor de jeugd.

Presentatie
De officiële presentatie van het nieuwe boek vond gisteren plaats. De plaatsvervangende gevolmachtigde minister van Curaçao, Humphrey ‘Pim’ Senior, was ook aanwezig tijdens deze bijzondere uitreiking en kreeg een exemplaar van het boek door Colastica overhandigd.

1 reactie op “Curaçaoënaar schrijft Nederlandse roman”

  1. Geachte, ik ben auteur van het boekje ‘bruine suyker’ over een geadopteerd meisje in een blanke omgeving. Ik heb goede recensies gehad maar nog niet voldoende publiciteit via de uitgeverij. Deel 2 speelt zich af op Curaceau, het is al langere tijd af maar ik heb eigenlijk een ‘ghost reader’ nodig om op fouten te checken daar ik nog nooit hier ben geweest. ik zoek een t.v. recescent of een radio presentator of een journalist die mij op weg kunnen helpen naar publicatie van deel 2.
    Indien u mij kunt helpen dan zou ik u heel dankbaar zijn, bij voorbaat dank, met hartelijke groet, Isolde