• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kunst van verschillende kunstenaars is de komende weken in de Mon Art Gallery te zien. Deze overzichtsexpositie omvat schilderijen, beelden en sieraden van kunstenaars die de afgelopen vijf jaar regelmatig hun werk in Mon Art toonden.
Een nieuweling bij de expositie is fotografe Laura de Jonge. Haar foto’s zijn ook te zien in Mon Art. Andere kunstenaars zijn Frits Adriaans die gevonden voorwerpen gebruikt in zijn 3D schilderijen. Daarnaast is Herman van Bergen te zien met ‘Een niets aan de hand schilderij’, Ria Houwen met haar schilderijen die als thema water hebben en de Arubaan Alfonso de Windt met zijn abstracte schilderijen.

Curaçaos landschap
De schilderijen van Ariadne Faries zijn ook te zien. Zij was onlangs geselecteerd voor deelname aan de expositie expositie ‘Caribbean: Crossroads of the world’ in New York. Mimi van Bindsbergen transformeert haar indrukken van het Curaçaose landschap tot schilderijen.

Keramisch
Ook toont de expositie keramisch werk van Marlies Schoenmakers. In deze beelden is een vloeiende beweging tot stilstand is gekomen. Ook keramische beelden van Helen Martina en bronzen beelden van Truusje Laan zijn te zien. Van Evelien Sipkes, Margo Nelissen en Rebecca Paz Valez worden nieuwe sieraden getoond.

Fotograaf
Van de beginnende fotografe Laura de Jonge wordt een selectie foto’s getoond van typisch Curaçaose taferelen. De opbrengst uit de verkoop gaat naar Fundashon Mami Sa. Deze organisatie zet zich in voor jonge alleenstaande moeders en hun kinderen.

Informatie
De overzichts-expositie is al te zien en kan bezocht worden tot 3 juli in de Mon Art Gallery. Deze bevindt zich in het Renaissance Rif Fort in Otrobanda. De expositie is van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 19.00 uur te zien.

www.versgeperst.com