• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste kunstuitleen op ons eiland heeft gisteren officieel haar deuren geopend voor Curaçaos publiek. Kunstuitleen Curaçao biedt lokale kunst aan van bijna 30 kunstenaars voor bedrijven en particulieren en bestaat uit een collectie van schilderijen, beelden, keramiek en fotografie.

Kunstuitleen Curaçao maakt het mogelijk om kunstwerken te huren. “Hierdoor wordt kunst voor iedereen bereikbaar”, laat de organistatie achter dit initiatief weten. Kunst kan via Kunstuitleen Curaçao worden gehuurd voor een periode van twaalf maanden met de mogelijk om na zes maanden van kunstwerk te wisselen.

Idee
Het idee van kunst lenen heeft de organsatie in Nederland opgedaan en heeft daar kennisgemaakt met de kunstuileen. “Na onze terugkomst op Curaçao hebben we al snel besloten dat we dit op Curaçao ook willen opstarten. Vooral omdat op Curaçao een groot aantal zeer getalenteerde kunstenaars wonen.” Meer informatie over Kunstuitleen Curaçao en het huren van kunst is te vinden op de website.


Organisatie achter Kunstuitleen Curaçao. Van links naar rechts: Ayla Jesus (initiatiefnemer Kunstuitleen Curaçao), Direteur CTB Ghatim Kabarra, Marcel Sterk (mede-oprichter) en Moeder Zita Jesus-Leito

2 reacties op “Huurders gevraagd”

  1. Leuk initiatief, direct gemaild voor aanmelding, nooit meer wat van gehoord. Ben benieuwd in wiens zak dit subsidie geld verdwenen is.

  2. Goed initiatief 🙂