• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‘Faces’ nodigt je uit om naar de verborgen gezichten van Curaçao te kijken, naar beelden die je normaal niet ziet. De tentoonstelling was in Rotterdam een enorm succes en zowel Nederland als Curaçao toonden veel belangstelling. De belangstelling breidt zich nu uit naar Brooklyn, New York.

Drie jonge kunstenaars hebben allemaal op hun eigen manier een bijdrage geleverd aan ‘Faces’. Mike Redman raakte op het strand van Curaçao geïnspireerd door de vele gezichten die om zich heen zag. Zo herkende hij gezichten in een stuk aangespoeld koraal en fotografeerde dit.

Extra dimensie
Faranú ging vervolgens aan de slag met de fotoserie en maakte op basis hiervan houtskooltekeningen. De tekeningen van Faranú spreken en laten je verder kijken. Uit de gezichten ontstaan onverwachtse beelden, die weer doen denken aan door erosie aangetaste stenen en stranden. Het hele proces werd gefilmd door Redman die een korte video maakte waarin zeer beeldend deze extra dimensie van kijken zichtbaar is.

Choreografie
Gabri Christa levert een belangrijke aanvulling op het werk van Mike Redman en Faranú . De in New York wonende regisseur en choreografe nodigt de kijkers ook uit om naar andere Curaçaose gezichten te kijken. In haar korte film ‘Quarantine’ kijkt een oude man in een vervallen quarantaine gebouw uit het slavernijtijdperk naar het beeld dat hij van zichzelf heeft als jongeman. De jongeman danst een indrukwekkende choreografie op moderne muziek.

Amerika
Deze maand vliegt de tentoonstelling met alle Curaçaose gezichten naar de Verenigde Staten om daar in Brooklyn, New York mensen aan het denken te zetten. ‘Faces’ is op donderdag 19 juni te zien in Residency Unlimited in Brooklyn, 360 Court St. unit #4. Van 18.00 tot 20.00 uur is er een receptie.

www.versgeperst.com