• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wereldwijde milieudag gaat morgen niet ongemerkt voorbij. Het Bedrijvenplatform Milieu bestaat namelijk vijf jaar en viert dit morgen met een gratis filmvoorstelling van een BBC-documentaire bij Teatro Luna Blou. Aansluitend is er plaats voor een paneldiscussie.

De BBC-docu heeft de titel ‘How many people can live on planet earth?’ en laat zien hoe de snelle bevolkingsgroei gerelateerd is aan milieukwesties. Hoewel de groei van de wereldpopulatie voor een belangrijk deel is toe te schrijven aan de ontwikkelingslanden, is het de levensstijl van velen in westerse landen die de meeste impact heeft op de planeet. David Attenborough, bekend van andere BBC-series als ‘Frozen Planet’ voert het woord in de film.

Discussie
Na de voorstelling wordt er een paneldiscussie gehouden waarbij lokale experst op het gebied van duurzame ontwikkeling over de problematiek praten. Het publiek kan vragen stellen en is vrij deel te nemen aan de discussie. Panelleden zijn onder andere George Curiel, mede-auteur van het boek ‘The three levels of sustainability’; Lloyd Narain, voorzitter van Defensa Ambiental; Albert Martis, hoofd van de Meteorologische Dienst en Timo Brouwer van milieu- en recycling bedrijf Green Force.

Kaartjes
De BBC-documentaire met aansluitend paneldiscussie vindt morgen om 19.30 uur plaats bij Teatro Luna Blou. De toegang is gratis. Kaartjes kunnen ook (gratis) van tevoren opgehaald worden bij Teatro Luna Blou (deze stoelen worden dan gereserveerd).

www.versgeperst.com