• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over dertien weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Caro Emerald en Buika.

Caroline Esmeralda van der Leeuw werd op 26 april 1981 geboren in Amsterdam. De muzikaliteit liet niet lang op zich wachten, want zodra Van der Leeuw de kans had stortte zij zich op een studie aan het conservatorium. In 2005 studeerde de zangeres af in Jazz en Zang. Van der Leeuw deed het buiten de schoolbanken ook niet slecht en zong bij de Amsterdamse closeharmonygroep Les Elles, orkest Philharmonic Funk Foundation en bij het Kinderen voor Kinderen-songfestival. Ook gaf ze zangles aan de zangschool Babette Labeij.

Beroemd
In 2009 brak Van der Leeuw echt door als Caro Emerald met de single ‘Back it up’. Het liedje bestond al een tijd toen Van der Leeuw het nummer live zong op de Amsterdamse televisie. Dit was haar eerste optreden als ‘Caro’. Arrow Jazz FM was zo onder de indruk van haar stemgeluid en het aanstekelijke ritme dat zij het nummer begonnen te draaien en Caro Emerald ook buiten Amsterdam een beroemdheid maakten.

Meest gedraaid
‘Backt it up’ werd de 3FM Megahit en Caro Emerald werd benoemd door 3FM betiteld als ‘serious talent’. In april 2010 bleek ‘Back it up’ de meest gedraaide Nederlandse plaats te zijn op 3FM in 2009. Hiervoor ontving Emerald de ‘Schaal van Rigter’. Emerald staat vrijdag 31 augustus op het podium van het World Trade Center op ons eiland.

 

Buika
De zwoele stem van Buika in combinatie met het Spaanse ritme maken van haar muziek een lust voor het oor. Concha Buika werd in 1972 geboren op het Spaanse eiland Mallorca, maar haar ouders kwamen uit Guinee. Buika groeide op tussen de flamenco, soul en jazz en laat dit nog steeds haar muziek beïnvloeden. In de jaren ’90 maakt Buika deel uit van verschillende producties en filmsoundtracks. Ook compenseerde ze nummers als ‘Up to the Sky’ en ‘Loving You’. De muziekcarrière van Buika zat in een stijgende lijn en in 2000 deed ze mee als Tina Turner imitator in The Luxor in Las Vegas.

Bekendheid
In 2009 scoort Buika internationaal hoog door een samenwerking met Nelly Furtado in het nummer ‘Fuerte’. Ook in 2011 zat de zangeres niet stil: ze voerde twee nummers op voor de film The Sky I Live In. Buika staat vrijdag 31 augustus in het World Trade Center tijdens het Curacao North Sea Jazz Festival.

http://www.youtube.com/watch?v=pgQBlPgdzY0&feature=player_detailpage

1 reactie op “NSJ: Caro Emerald – Buika”

  1. Caro Emerald is half Arubaanse. Ze heeft haar succes aan haar zelf te danken.

    Ze had ooit aan een bekende Nederlandse talentenjacht meegedaan maar werd in een zeer vroege stadium weggestuurd door de jury…