• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Oasis game heeft van 16 tot en met 28 mei Otrobanda overgenomen. Vrijwilligers zijn de wijken van Otrobanda ingegaan om bewoners te inspireren en de band met hen te versterken. De eerste dagen speurden de vrijwilligers de buurt af om ‘beauties’ in de wijken te ontdekken en te praten met bewoners.
 
Vorige week woensdag hebben bewoners van Otrobanda hun dromen van de wijk weergegeven in maquettes. Een jury, bestaande uit drie bewoners, hebben een droomontwerp samengesteld uit de beste ideëen.

Sponsors
Daarnaast hebben deelnemers van de game sponsors benaderd om ondersteuning te verlenen in de vorm van materialen. De sponsors die hun bijdrage willen leveren zijn: Adventure City, Aqualectra, Sr. Baroud, Blokken Industrie Brievengat , Gomez Enterprises , Hotel Otrobanda, Kooyman BV , Marchena Transport, Exotische Tuinen, Fundashon Kas Popular, Kortijn ijs, Paula Schildersbedrijf, Pèchi snack, Selikor, Napa, New Creation, Raffinaderij Isla BV en Sedreko. De Isla was de grootste sponsor. Daarnaast hebben ook enkele deelnemers vanuit hun enthousiasme en betrokkenheid een eigen financiële bijdrage gegeven.

Droom waargemaakt
Afgelopen zaterdag en zondag hebben ruim honderd bewoners van Kura’i Shon Fil en omgeving samen met de vrijwilligers gewerkt aan de realisatie van hun droom: een speelplaats voor de kinderen, het vervangen van de overkapping van de tribune voor de toeschouwers bij het voetbalveld en het schoonmaken van de omgeving.


 
Vruchten plukken
“Ik vond het een mooie ervaring hoe je de mensen in de buurt op een andere manier kan benaderen voor hun bario en dat ze bereidt waren om te helpen om de bario (wijk) schoon te maken en te houden, te verfraaien, etc”, vertelt Lai-Fong How, bewoner van Otrobanda en vrijwilliger van de Oasis game. “Er was geen verschil in klasse, jong en oud en mensen uit andere bario’s hielpen een handje mee. En later kun je daar de vruchten van plukken. Het was fantastisch om de kinderen te zien spelen in de nieuwe speeltuin.”

Nieuwe game
De organistatie heeft al plannen gemaakt om door te gaan met de Oasis game. Daarnaast hebben vrijwilligers zich voorgenomen om in hun eigen wijk een game te organiseren. De deelnemers van Bonaire en Banda Abou zijn ook van plan dit jaar nog een OASIS game in hun buurt uit te voeren.

www.versgeperst.com