• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Festival Feminino, een ode aan de vrouw in haar kunnen en haar kunst, gaat donderdag van start bij theater Luna Blou. Het festival zorgt voor drie dagen van cultuur, voorstellingen en geklets over en door vrouwen.

 

Verschillende vrouwen, culturen, talen en verhalen. Vrouwen nemen een belangrijke plaats in in de samenleving, het bedrijfsleven en ook de politiek. Zeker op Curaçao speelt de vrouw een onvervangbare rol. Luna Blou heeft er daarom voor gekozen de vrouw als kunstenaar in de spotlight te zetten. Ondanks dat het Festival Feminino om vrouwen draait, zijn mannen wel welkom.

Leven en lijden
Het festival gaat donderdag van start met de première van Ontboezemingen, een Nederlandstalig drama met een humoristisch tintje over borstkanker. Iedere vrouw gaat op haar eigen manier de strijd aan met de ziekte maar vooral met zichzelf. Een voorstelling over lijden en leven. Over overlijden en overleven. Een voorstelling met een humoristische ondertoon en absurdistische wendingen.

Kletsen
Tijdens het festival zullen er Woman Talks worden gehouden in meerdere talen. De Talks worden gehouden door Denise Jannah (zang) en Anastacia Larmonie (vleugel) en bestaat uit een verzameling van liedjes en poëzie. Ook is er een One Woman Show, een Papiamentstalige ode aan Nydia Ecury.

Voorstelling
De show Bon Kurpa zal meerdere malen op het festival te zien zijn. Deze Papiamentstalige voorstelling is een mix van monoloog, dialoog en dramatical reading over schoonheidoperaties. Op de laatste dag van het festival zullen er tijdens een symposium specialisten van het Prinses Wilhelmina Fonds voorlichting geven over (de preventie van) borstkanker.

Programma Festival Feminino
Donderdag 7 juni
19.30 uur: Feestelijke opening Festival Feminino
20.30 uur: Première Ontboezemingen (75 gulden)

Vrijdag 8 juni
19.00 uur: Woman Talk (30 gulden)
21.00 uur: Bon Kurpa (25 gulden)
Passe-partout 45 gulden

Zaterdag 9 juni
17.00 uur: One Woman Show    (20 gulden)
19.00 uur: Woman Talk 30 gulden
21.00 uur: Ontboezemingen 35 gulden
Passe-partout 70 gulden

Zondag 10 juni
12.00 uur: Minisymposium + meet and Greet cast Ontboezemingen
15.00 uur: Ontboezemingen 35 gulden
19.00 uur: Bon Kurpa 25 gulden
Passe-partout 50 gulden

www.versgeperst.com