• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Dierenhulp Curaçao bestaat morgen precies drie jaar. In haar driejarig bestaan heeft de stichting ruim 3300 sterilisaties en castraties gratis uitgevoerd om de populatie van zwerfdieren tegen te gaan. In dit kader is de stichting een sterilisatie project begonnen op Jan Thiel.
 
Ruim 3300 dieren zijn al geholpen op deze manier, maar dat is volgens de stichting nog lang niet genoeg. De stichting streeft naar het doel om 4000 zwerfdieren te steriliseren.

Jan Thiel
Volgens de stichting lopen op Jan Thiel tientallen zwerfkatten rond. “Er is maar één diervriendelijke oplossing om deze populatie tegen te gaan: sterilisatie. Zanzibar, Livingstone en Moreno resort namen hierin het voortouw. Deze hebben of laten in de nabije toekomst, op aanraden van ons, de zwerfkatten die op het resort rondlopen steriliseren.”

Sterilisatie
Op dit moment worden er vier dagen per week dieren geopereerd. Tevens krijgen de dieren een tattoo en worden geregistreerd in de database van de diervriendelijke organisatie. “Zo krijgen we niet alleen informatie in welke wijken de meeste dieren rondlopen die nog niet zijn gesteriliseerd, maar kunnen we ook inzien bij welke eigenaar het dier hoort. We hebben op deze manier al een aantal verdwaalde dieren met hun eigenaren kunnen herenigen”, aldus de organisatie.

Informatie
Voor meer informatie over Stichting Dierenhulp, donaties en gratis sterilisatie of castraties kan telefonisch contact worden opgenomen via telefoonnummer 5617171.

www.versgeperst.com