• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De open monumentendag Monumento Habrí op het schiereiland Caracasbaai werd gisteren goedbezocht. Ook premier Gerrit Schotte nam een kijkje en liet zich informeren door de bekende historicus Boy Marchena die gespecialiseerd is op het gebied van monumenten en de natuur.

De open dag, georganiseerd door Fundashon Pro Monumento (ProMo), Amigu di Tera, Curaçao Footprint Foundation en Carmabi, had als doel het volk van Curaçao kennis te laten maken met de natuur en historische gebouwen in het gebied van Caracasbaai. Personen die de plek gisteren bezochten kregen een folder die een kaart bevat met wandelroutes. Daarnaast moest de dag de aandacht van het publiek trekken voor het plan dat de organisaties hebben om het gehele schiereiland te ontwikkelen als Parke Nashonal Caracasbaai.

Foto’s: Ramsay Soemanta

5 reacties op “Monumento Habrí trekt veel bekijks”

 1. Boy, ik ben blij met wat je daar doet op nos dushi Korsow. Er zijn zoveel veranderingen gedurende de jaren. Ik herinner me nog hoe Caracasbaai was en blij dat je het ZO willen laten. Pida di nos historia. Ik ben trots op wat je doet voor het eiland. Good luck with your efforts. Thank you.

 2. Masha danki, het was leuk! Ik denk dat veel mensen zaten te wachten op een leuke activiteit die niets met politiek te maken had (behalve dat schotte zijn kans blijkbaar schoon zag om zijn neus ook nog even te laten zien). Sfeer was prima, er waren zelfs pendelbusjes beschikbaar voor mensen die het wat ver vonden vanaf de parkeerplaats. Het enige dat ik een volgende keer zou skippen was die onhandige muntjesverkoop voor consumpties, totaal onlogisch met allerlei verschillende soorten muntjes en waarom eigenlijk?

 3. Jammer straks zullen de MAN dit gebied verkopen en hun zakken vullen en mogen wij als bevolking er nooit meer komen..

  Weten we nog de actie no faya ku nos playa… dat was naar aanleiding van het idee van Gerrit schotte om alle stranden te laten betalen!

 4. Nobel streven en het is een prachtig gebied, streven Promo e.a. is om het gratis te houden voor publiek én schoon en veilig, dat is helaas een lastige combinatie, vooral het laatste !!

 5. Geen foto’s van Gerrit en/of Stella voor het familiealbum?