• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over veertien weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Gregory Porter.
 
Twee jaar geleden, in 2010, bracht Gregory Porter zijn debuutalbum ‘Water’ uit. Hij werd meteen genomineerd voor Best Jazz Vocal Album bij de Grammy’s Awards. Vervolgens bracht hij in februari ‘Be Good’ uit die door zijn publiek ook vol lof werd ontvangen.

Carrière
Porter werd geboren in Los Angeles, groeide op in Bakersfield en woont nu in het Bedfort-Stuyvesant gebied in Brooklyn. Als tiener was hij een veelbelovend American footballspeler. Een schouderblessure maakte een eind aan deze sportcarrière, maar toen ontdekte hij een ander talent: zijn stem. Hij begon zijn muziekcarrière in kleine jazzclubs in San Diego en zijn naam werd steeds bekender in het vocal jazz en soul circuit.

Internationaal
De zanger heeft de afgelopen jaren vooral Engeland en de rest van Europa met zijn stemgeluid veroverd. Zijn doorbraak bij een groter publiek was door een optreden in de radioshow van Jamie Cullum en een optreden bij een BBC-special met Carole King. Begin dit jaar heeft hij ook een uitverkocht concert gegeven in LantarenVenster, Rotterdam.

North Sea Jazz
Porter is vorig jaar en deze zomer ook al geboekt op het Rotterdamse North Sea Jazz en nu kunnen ook de Curaçaoënaars van zijn muziek gaan genieten. Porter is donderdag 30 augustus te zien in Brakkeput Mei Mei. De kaarten zijn te koop via telefoonnummer 522-JAZZ, www.caribbean.nl, www.ticketmaster.com en bij lokale verkooppunten als Mensing’s Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak en 24 Uur Uit de Muur. De kaarten voor zijn optreden kosten 45 gulden. Meer informatie over en muziek van Porter is te vinden op zijn website.

 

www.versgeperst.com