• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Teatro Luna Blou en La Tentashon hebben de komende week een breed programma met theater en film. Een aantal voorstellingen draaien al langer, maar er gaat ook een nieuwe voorstelling in première met een decor bestaande uit plastic, water en licht.
Een man verlaat het huis om naar zijn werk te gaan. Maar achter de rug van zijn vrouw om heeft hij zich ziekgemeld om naar zijn minnares te gaan. Maar als het lot, belt zijn vrouw naar het werk. Op dat moment vertelt zijn werk dat de man zich heeft ziekgemeld. Trabou di Warda, een realistische voorstelling over ploegendiensten en vreemdgaan. De voorstelling is morgen vanaf 20.00 uur te zien in Teatro Luna Blou, zaterdag om 20.00 uur en zondag om 21.00 uur. Kaartjes kosten 27,50 gulden aan de deur.

Tambú, a freedom song
Lorenzo en Johnny Martina treffen elkaar na jaren op de begrafenis van hun vader en erven een heilige trommel, een tambú. Zij hebben echter niks met tradities. Lorenzo, in Nederland opgegroeid, wil de trommel niet. Hij is sporter geworden en traint voor de Olympische marathon. Johnny, hosselaar tegen wil en dank, verkoopt de tambú aan het museum om de schulden van hun vader af te lossen. Dan keert het lot zich tegen de broers. Johnny raakt zijn werk kwijt en wordt door zijn vrouw uit huis gezet. Lorenzo mag niet uitkomen voor Curaçao en wordt gedwongen de marathon voor Nederland te lopen. Dan verdwijnt op mysterieuze wijze de tambú uit het museum…’. De voorstelling is er zowel in het Nederlands als in het Papiaments. Donderdag, vrijdag en zaterdag speelt er elke avond om 20.00 uur een voorstelling in La Tentashon. De kaartjes kosten 27,50 gulden.

Short movie
Het project van het Curaçao International Film Festival daagde jongeren uit om een korte film te maken. De drie winnende filmpjes werden afgespeeld op het Film Festival van 29 maart tot en met 1 april. In totaal ontving de CIFFR in de ‘short movie competitie’ wel 34 inzendingen. Teatro Luna Blou en het CIFFR vinden dat de filmpjes die niet gewonnen hebben, ook aandacht verdienen. Per avond zullen er dan een aantal korte films te zien zijn, gevolgd door Catrien Ariëns’ documentaire Nochi No Ke Lagami Bai ‘The Night Holds Me Back’. De aanvang is om 19.30 uur in Teatro Luna Blou en de entrée bedraagt 10 gulden.

Filmavond
Op maandag 28 mei worden de volgende films vertoond in teatro Luna Blou:
– Petroli
– The World needs it
– Interview David Bade
– The Package
– Flow zonder remix
– Love story

Nochi No Ke Lagami Bai
De documentaire van Catrien Ariëns besteedt aandacht aan het ontstaan, de onderdrukking en de onverwoestbare kracht van tambú. Zangers en zangeressen, muzikanten, en dansers van jong tot oud vertellen over het ontstaan van de tambú als verboden muziek van de slaven. Ze laten zien hoe de instrumenten werden gefabriceerd, en hoe de dubbelzinnige teksten het van oudsher mogelijk maken om tal van misstanden aan de kaak te stellen: van op macht beluste politici en afwezige vaders tot gaten in het wegdek.

‘Yobida di bida’
Giovanni Abath is een samenwerking aangegaan met vierdejaars theaterstudente Roxanne Stam uit Amsterdam. Er wordt in de voorstelling gewerkt met recyclebare materialen. Het decor bestaat alleen uit plastic, licht en water. ‘Yobida di bida’ is een montagevoorstelling over het leven. Soms miezert het en soms slaat de stortregen toe. De regen kunnen we niet beïnvloeden, net als sommige gebeurtenissen. Op fysieke en muzikale wijze word je als kijker meegenomen langs verschillende scènes. De première vindt 31 mei om 20.00 uur plaats in La Tentashon en het kaartje kost 10 gulden.

www.versgeperst.com