• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Pro Monumento en milieuorganisatie Amigu di Tera organiseren zondag een Open Monumentendag op het schiereiland van Caracasbaai. De bezoekers kunnen dan de historische gebouwen en natuur van het schiereiland bezoeken en van de omgeving genieten.

Ook zal het voorstel van zeven niet-gouvernementele organisaties om het gehele schiereiland als Nationaal Park Caracasbaai in te richten onder de aandacht worden gebracht. Als dit plan doorgaat, zullen in de toekomst lokale en buitenlandse bezoekers hun vrije tijd hier gratis kunnen doorbrengen.

Open Monumentendag
Voor deze open dag verzorgen gidsen een aantal interessante natuurwandelingen in het mangrovegebied. Om 10.00 uur kun je ook wandelen met een bioloog. Deze zal je wijzen op de grote variatie aan plantensoorten in het gebied. Verder is het mogelijk om het Quarantainegebouw te bezoeken. Daarnaast vertellen gidsen bij Fort Bekenburg het verhaal over dit monument. Tenslotte zal een geoloog de achtergebleven sporen aanwijzen van de aardbeving en tsunami die 7000 jaar geleden de Caracasbaai hebben gevormd. Alle activiteiten zijn helemaal gratis en er zal een trolley rijden over het schiereiland voor de mensen die moeilijk lopen of erg moe zijn.

Nationaal Park
Het plan van de niet-gouvernementele organisaties is op twee principes gebaseerd. Ten eerste moet het gehele schiereiland mét stranden, gratis voor lokale en andere bezoekers worden opengesteld. Ten tweede moet de bestaande natuur onaangetast blijven. Er zal dus niets nieuws gebouwd worden. Volgens het plan zal er enkel één beheersinstantie zijn om het gebied schoon en veilig te houden. Volgens de niet-gouvernementele organisaties is het de beste manier om de historische, archeologische en bouwkundige waarden op het land en in de zee veilig te stellen door dit schiereiland als Nationaal Park te beheren.

www.versgeperst.com