• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over vijftien weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Alain Clark.

Ongeveer acht jaar geleden bracht Alain Clark een Nederlandstalig album uit met de hit ‘Heerlijk. Daarna werd Clark vooral gevraagd als componist en producer.

Doorbraak
In 2007 brak Clark door in Nederland met zijn album ‘Live It Out’. Op dit album is het nummer Father And Friend, een duet met zijn vader, te horen en scoorde hoog in de hitlijsten. Zijn tweede Engelstalige album ‘Colorblind’ maakte zijn debuut in 2010. Dit album zette de status van Clark neer als één van de populairste en best verkopende artiesten in Nederland.

Internationale bekendheid
Maar niet alleen op Nederlandse bodem is de zanger bekend. Nadat hij een deal in het buitenland had getekend werd zijn muziek ook uitgebracht in landen als Groot-Brittannië, Zwitserland, Duitsland, België en Italië. Sinds gisteren licht het vierde album van Clark ‘Generation Love Revival’ in de cd-rekken. Op dit album keert de zanger terug naar zijn ‘groove’ en is op zoek naar zijn ‘ware ik’. Een plaat vol zelfanalyse, over liefde, seks en spiritualiteit. “Mijn muziek mocht best een wat rauwer randje krijgen”, meldt Clark op zijn website. Alain Clark staat woensdag 29 augustus op het podium van Mambo Beach. Kaartjes kosten in de voorverkoop 52,50 gulden en worden verkocht bij Mensing Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak en 24 Uur Uit de Muur. Aan de deur is de toegang 60 gulden.


Foto’s: Robert ten Pierik, Animaatjes.nl en Pablo Delfos

www.versgeperst.com