• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Teatro Luna Blou en La Tentashon hebben de komende week een veelzijdig programma met theater, muziek en film. Voor ieder wat wils. Terwijl de één vreemdgaat tijdens werk wordt de ander het huis uitgezet en verdwijnt er op mystrieuze wijze een tambú uit het museum.

 
Een man verlaat het huis om naar zijn werk te gaan. Maar achter de rug van zijn vrouw om heeft hij zich ziekgemeld en gaat naar zijn minnares gegaan. Maar als het lot, belt zijn vrouw naar het werk. Op dat moment vertelt zijn werk dat de man zich heeft ziekgemeld. Trabou di Warda, een realistische voorstelling over ploegendiensten en vreemdgaan. De voorstelling is morgen vanaf 21.00 uur te zien in Teatro Luna Blou, zaterdag om 20.00 uur, zondag om 15.00 en 20.00 uur en volgende week donderdag wordt Trabou di Warda gespeeld vanaf 20.00 uur. Kaartjes kosten 27,50 gulden aan de deur.

Tambú, a freedom song
Lorenzo en Johnny Martina treffen elkaar na jaren op de begrafenis van hun vader en erven een heilige trommel, een tambú. Zij hebben echter niks met tradities. Lorenzo, in Nederland opgegroeid, wil de trommel niet. Hij is sporter geworden en traint voor de Olympische marathon. Johnny, hosselaar tegen wil en dank, verkoopt de tambú aan het museum om de schulden van hun vader af te lossen. Dan keert het lot zich tegen de broers. Johnny raakt zijn werk kwijt en wordt door zijn vrouw uit huis gezet. Lorenzo mag niet uitkomen voor Curaçao en wordt gedwongen de marathon voor Nederland te lopen. Dan verdwijnt op mysterieuze wijze de tambú uit het museum…’. De premiére van de voorstelling Tambú, a freedom song met acteur/theatermaker Albert Schoobaar en muzikanten Ompi Tio, Pierre Dunker en Konkie Halmeyer, vindt morgen plaats in La Tentashon en start om 20.00 uur. Zaterdag en zondag wordt het theaterstuk eveneens om 20.00 uur gespeeld. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur en kosten 27,50 gulden.

Short movie
Het project van het Curaçao International Film Festival daagde jongeren uit om een korte film te maken. De drie winnende filmpjes werden afgespeeld op het Film Festival van 29 maart tot en met 1 april. Als onderdeel van het educatief programma van het film festival, lanceerde CIFFR een ‘short movie’ competitie. De eerste editie van ‘Short Movies, BIG Stories’ heeft maar liefst 34 film inzendingen mogen ontvangen van aanstormende filmproducenten, regisseurs en acteurs. De drie winnende filmpjes zijn tijdens het festival veelvuldig vertoond.

Winnaars
De winnaars van de CIFFR Short Film Competitie waren:
Benjamin Boyce en Kelsey Gittens met de film What the Deaf Don’t Hear – Winnaar in de categorie Fictie Film – School: KAP-(PSC)
Inez Fariza en Elyse Josefine met Empty – Winnaar in de categorie Music Video – School: RC and KAP-(PSC) ; en
Vincent Lauffer met Petroli – Winnaar in de categorie Documentaire – School: Instituto Buena Bista. Empty werd ook uitgeroepen tot publieksfavoriet.

Filmavond
Op maandag 21 mei worden de volgende films vertoond in teatro Luna Blou:
– What the deaf don’t hear
– Beauty
– A day in the life of a teenager
– Drama Fuma
– Algu ku nunka bo no a verwacht
– Curaçao zoals wij het zien
– Who am I
Na de zeven korte filmpjes wordt de documentaire van Catrien Ariëns ‘Nochi No Ke Lagami Bai; The Night Holds Me Back vertoond’. De filmavond start om 19.30 uur, entree is 10 gulden.

www.versgeperst.com