• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Terugkeren naar je geboorte-eiland is niet voor iedereen makkelijk. Flinx zet zich in voor Curaçaoënaars in Nederland die met de gedachten spelen om terug te keren naar één van de eilanden. Van 17 tot en met 20 mei organiseren zij evenementen in Rotterdam om contacten te leggen.

Het Flinx Recruitment Expo Dutch-Caribbean (FRED) start donderdagavond met het ‘company dinner’. Lokale talenten krijgen hier de kans om in contact te komen met vertegenwoordigers van bedrijven. De ‘job fair’ volgt op zaterdag 19 mei. Bedrijven en bezoekers kunnen op de fair informatie bij elkaar inwinnen. Ook worden er workshops gegeven en volgt een symposium over remigratie. Het FRED evenement eindigt zondag 20 mei met sollicitatiegesprekken tussen de bedrijven en gekozen kandidaten. Alle evenementen vinden plaats op het Beursplein in Rotterdam.

Aanmelden
Iedereen die geïnteresseerd is in het evenement of vrienden, familie of kennissen heeft die dat zouden kunnen zijn, kan zich aanmeldingen op de website. Op de site kun je informatie inwinnen of je inschrijven door onder andere je Curriculum Vitae in te vullen. Aanmelden is gratis.

24 reacties op “Recruitment evenement voor eilandskinderen”

 1. Ik denk dat Jan C de bolitafabrieken bedoelt, daar zijn er inderdaad veel van gesloten toen de 100% controle werd ingevoerd.

 2. Jan C is een soberano die alles nazegt wat Wiels zegt zonder na te denken of het juist is.

 3. @jan C, Curacao heeft nooit fabrieken gehad of bedoel je bolita fabrieken?
  Wel was er een ALM maar die is door Asjes en zijn PLKP kornuiten ten gronde gemaakt. en nu si de regering bezig om de KTK en het DOK de nek om te draaien..

 4. Ja, idd Jan C. over welke fabrieken heb je het?
  die dan door de PAR gesloten zijn.
  ben je dom of lijkt het zo?

 5. Wimpiri, dat valt me van je tegen!
  Al die fabrieken, misschien wel honderden, die zijn niet alleen gesloten maar ook helemaal weggehaald. Allemaal door gele kaboutertjes, denkt Jan C en met hem nog wat eenvoudige zielen.
  Jammer dat jij al die fabrieken niet meer kunt herinneren, we hadden hier een bloeiende auto industrie, textielindustrie, meubelindustrie, noem maar op.

  ………toch????

 6. @ Wimpiri. Ik zou dat ook graag willen weten. Het is echter veel erger met de gezondheid van Jan C., want een politieke partij in een regering is nooit de eigenaar van een fabriek en kan dus onmogelijk een fabriek sluiten. Misschien heeft Wilsoe daar een truc voor, want die is niet vies van een stuntje.

 7. @ Jan C je schrijft; ZE SLOTEN ALLE FABRIEKEN en daardoor zijn massa mensen vertrokken naar Nederland.
  Ik ben even kwijt wat je hiermee bedoelt, kun je een overzicht publiceren van “al die fabrieken” die volgens jou door de PAR gesloten zijn ? Ben zeer benieuwd en ik denk met mij zeer vele eilandgenoten.

 8. Terugkeren naar Curacao is een keuze die je maakt op gevoel.
  Je kan een Nederlander die nooit op Curacao geweest is niet uitleggen hoe men op Curacao leeft en waarom veel mensen dit zo prettig vinden. Zo zijn veel gebruiken van de Nederlanders ook maar vreemd in de ogen van een Curacaoenaar.
  Het is een utopie, te denken dat je eenzelfde salaris kan verdienen dan in Europa, maar voor velen is de “quality of life” de doorslaggevende factor.
  Tot een aantal jaar geleden kon je ook met een minder salaris prima leven, maar helaas zijn de verhoudingen op Curacao tegenwoordig volledig scheef, en is het met een “normaal” salaris, zeer moeilijk je gezin te onderhoiuden, laat staan te genieten van de “quality of life”.

 9. De regering van PAR geeft geen kik voor de YDK, want ZE SLOTEN ALLE FABRIEKEN en daardoor zijn massa mensen vertrokken naar Nederland.
  Waar of niet waar?
  En PAR is er nu niet eens bij

 10. Ik ken een ydk die heeft ruim 3 jaar geleden ook zo’n expo beurs bezocht met alleen bedrijven uit Curacao. Goed gesprek met Aqualectra en ze wilden haar heel graag hebben…. pas na een jaar kreeg ze brief via de post dat er geen vacature is. Dan wil je daar toch niet meer werken? zegt al genoeg over de organisatie! Verwacht er aub niet teveel van. Als je een baan zoekt op Curacao moet je echt hier komen solliciteren en vooral netwerken!

  MAAK JE NIET DRUK OM DE REGERING, DAT IS AL JAREN HETZELFDE!

 11. Reden temeer Bryan, om juist het ‘evenement’ bij te wonen. Het biedt een mogelijk antwoord op je vragen. Daarnaast krijg je de kans om ter plekke te solliciteren, daar de bedrijven notabene aanwezig zijn. Wat heb je te verliezen?

 12. @Bryan Maduro, je beweert dat je je onmogelijk voor Curaçao kunt inzetten als je geen werk krijgt. Volgens jou moet je lid zijn van een politieke partij. Brryan, waarom geloof ik je niet? misschien was het vroeger wel zo. Maar er werken in reg. Schotte verscheidene PAR leden. Hoe kan dat? Maar ook ken ik 3 mensen die tussen de 10 en 15 jaar in Nederland woonden, 1 van ze kon in Nederland niet aan de bak, de 2 anderen hadden een vrij goede baan in NL. Maar toch hebben ze een baan gekregen op Curacao. Ze waren geen lid van een politieke partij. Zou het kunnen dat er anderen zijn die misschien beter gekwalificieert zijn dan jij Maduro? Je moet jezelf ook verkopen. Als je werkelijk zo’n kei was, had je nu al een baan. Maar blijkbaar had je in Nederland ook geen baan. Zou dat niet kunnen liggen aan jouw manier van doen? Het is natuurlijk niet zo dat iedereen na sollicitatie meteen automatisch een baan krijgt, er is concurentie. Dat is trouwens in elk land zo. Ook in Nederland. Je opleiding zegt niet alles. Sommigen komen met een VMBO opleiding naar Curacao en worden dan boos op de regering omdat ze niet zijn aangenomen. Tja, zo ken ik er wel meer.

 13. @Sony,

  Je zegt het goed… .LIJDEN… 😉 Op Curacao door de boeven in de regering…. in NL door de hypocriete houdingen…
  In elk land zijn het of boeven of hypocrieten… dus overal is het LIJDEN 😉

 14. @Jericette Moniz, Jij hebt mooi praten. Hoe kan ik me inzetten voor Curacao als ik geen werk kan krijgen? Ik moet ook eten. Ik krijg echter overal nee te horen. Bij de overheid al zowiezo want ik ben geen lid van de regeringspartijen..

 15. Ik ben 9 maanden geleden na 20 jaar NL teruggekeerd naar mijn Dushi Korsou. En ik zal je zeggen ik heb er totaal geen spijt van! Ja er zitten hier een paar domme ganzen in de regering, maar dat heb je in NL of waar ter wereld ook. Gelukkig is het merendeel van de mensen hier niet dom en doet z’n werk naar behoren. Daarom blijft het eiland draaien. Niet dankzij die knuppels in de regering, maar door de goede mensen onder hen die wel weten hoe het hoort. Ga alsjeblieft niet schreeuwen vanuit een ander land, want daar krijg je toch meestal alleen maar slechte dingen te horen. De goede dingen moet je zelf meemaken. Er staat nooit in de Telegraaf ‘Wat een fantastisch eiland’ of zoiets. Nee er staat ‘Corruptie’, ‘Rassenhaat op Curacao’ enzovoorts. Want dat verkoopt namelijk. Ik zeg een zeer goed initiatief van Flinx. Hoe meer mensen met een goede basis en instelling terug komen naar Curacao, des te kleiner is de kans dat die knuppels aan de macht blijven (komen). De beste stuurlui staan blijkbaar nog steeds aan wal 🙁

 16. Het is een heel goed initiatief van de organisatie van FRED Expo, waarbij overigens nergens is aangegeven dat het gefinancieerd wordt door de regering. Naar mijn weten zijn ze door de organisatie uitgenodigd. Alvorens aannames te doen, eerst te toetsen. Maar dat is slechts mijn suggestie. Voorgaande reacties zijn dan ook betreurenswaardig te noemen. Juist diegene die iets verandert zouden willen zien, moeten zich inzetten. Al is het voor de volgende generaties. “In you don’t like something; change it!”

 17. @Eefje, Denk jij maar wat je wilt. De enige die uit is op de vernietiging van Curacao zijn mensen zoals jij die criminelen aan het beschermen zijn! Jij moet je diep schamen en God om vergeving te vragen en lees de bijbel maar goed door!

 18. @Amarantha, Goed zo , doe maar alsof je een afgestuurde student bent. Ik wed dat je niet meer dan een pensionada bent. Jullie zijn echt uit op de vernietiging van Curaçao. Dat is mij na een paar dagen versgeperst wel duidelijk geworden. Wat een haat en rancune heerst hier. Eng hoor.
  Maar denk eraan, wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in, En diep.

 19. Zomaar een gedachte, gebruikt/financiert onze regering FRED als paard van Troje bij onze jonge talenten ?
  Ik ga ervan uit dat deze jongeren hebben leren nadenken.

 20. Eerst proberen, en dan van alles proberen uit te schreeuwen. Er zijn vanaf september 5
  mensen die hier zelf gespaard hebben en niet alles op de regering te gooien. weg
  naar Curacao en die vinden dat ja er zijn problemenen, maar elk op hun beurt vinden
  dat er in nederland voor hun geen toekomst meer is en zijn nu op HUN CURACAO. .
  DUS LAAT IEDEREEN GAAN EN HUN LEVEN LIJDEN WAAR ZIJ WILLEN.
  De nederlanders die het zo rot vinden op curacao, kom terug naar nederland en laat ,
  de, volgens jullie, die corrupte eiland voor hun mensen.
  Jammer, wij hebben op curacao altijd met zoveel nationaliteiten samen gewoond, niet te vergeten ook met de nederlandse profiteurs. Ik gun jullie toch op curacao te wonen,als er iets niet goed gaat en je hebt betere ideen probeer toch, met de juiste instanties te
  praten. Want geloof mij als je het goed of slecht vindt, zij blijven toch. net zoals de vorige
  regering, die de ydk hebben geforceeerd om hier in nederland in zo grote getalle te
  emigreren.

 21. inderdaad, Curacao heeft behoefte aan jong talent, frisse blikken, gemotiveerde en getalenteerde jongeren. bij de overheid zitten teveel mensen die hun tijd uitzitten, er is niemand uitgegaan na 10-10-10 dus dat betekent dat er op veel plekken teveel mensen zitten. de regering maakt een paar mooie plannen (gratis onderwijs, wijkverbetering, ziekenhuis) maar wat komt ervan terecht? het afbreukrisico is zo groot, zeker bij de overheid. kijk naar alle plannen voor de bario’s wat is daar nu nog van over, een jaar terug zat daar een bruisende club maar nu….echt erg voor alle mensen die daar tijd en moeite hebben ingestoken en nu met loze beloftes van de regering zijn opgescheept

 22. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er mensen zijn die, met deze regering aan de macht
  willen terugkeren naar hun eiland.
  Hoe triest kan het zijn,juist op het moment dat jullie deze mensen heel hard nodig hebben.

 23. Amarantha, je hebt het goed gezien.

  Ben je een ja knikker als Stella van Rijn, Dean Rozier, Amerigo Thode, Eunice Eisden of opper engerd Sheldrey Osepa, dan is je kostje gekocht bij de overheid.

  Zo niet, dan kun je het schudden.

 24. Ik wil wel teruggaan maar niet met deze regering. Ik schaam me er voor om YDK te zijn. Noemde de regering ons niet tweekoppige monsters? Ook krijgen wij als YDK geen kansen bij de overheid (tenzij je een ja-knikker) bent. .