• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose kunstenares Ariadne Faries is geselecteerd voor deelname aan de expositie ‘Caribbean: Crossroads of the World’ in New York. Deze expositie toont een overzicht van kunst uit het Caribisch gebied. Het schilderij ‘The Black Nun’ van Faries zal in het Queens Museum of Art te zien zijn.

‘Caribbean: Crossroads of the World’ toont een overzicht van kunst uit het Caribisch gebied en met name de ontwikkeling van de kunst door de invloeden van enerzijds de Afrikaanse cultuur en anderzijds de impact van de Nederlandse, Spaanse, Engelse en Franse cultuur. Al drie jaar geleden bezochten de curatoren de deelnemende landen, waaronder Curaçao. Naast Faries, zal ook het werk van andere Curaçaose kunstenaars te zien zijn, waaronder Yubi Kirindongo, David Bade en May Henriquez.

The Black Nun
Het schilderij is geïnspireerd op een Angolese non, die geheel afgezonderd van de buitenwereld een aantal jaren in een Curaçaos klooster doorbracht. Door dit schilderij heeft Faries nu de mogelijkheid om te exposeren in het Queens Museum of Art. De focus van het Queens Museum of Art ligt op de diversiteit van talen, culturen en religies in het Caribisch gebied en hun invloed op hedendaagse gebruiken.

Expositie
De expositie is van juni 2012 tot januari 2013 te zien in het Queens Museum of Art. Gezien het grote aantal landen dat deelneemt aan ‘Caribbean: Crossroads of the World’ is de expositie verdeeld over drie kunstgaleries. Naast het Queens Museum of Art zijn ook The Studio Museum in Harlem en het El Museo del Barrio initiatiefnemers van de expositie.

1 reactie op “Curaçaose kunst naar New York”

  1. Jullie zijn de kunstenaar Tirzo Martha in die rijtje vergeten.