• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mon Art Gallery organiseert zaterdag de presentatie van het boek ‘Door het Oog van Egberdien’. Het boek van Egberdien van Rossum, eigenaresse van de avantgarde kunstgalerie RG, bevat haar herinneringen van Curaçao in de jaren zestig, zeventig en tachtig.

 
Het boek begint met haar eerste indrukken van het eiland toen haar man Will halverwege de jaren zestig werd aangesteld als handelsattaché van het Nederlandse Departement van Economische Zaken. De supermarkten Zuikertuintje en Henderson bestonden nog, heren gingen gekleed in witte smokingjasjes met zwarte pantalons, Koningin Beatrix bezocht Curaçao als jonge prinses en TeleCuraçao begon net.

Anekdotes
Behalve de beschrijving van haar eerste indrukken, bevat ‘Door het oog van Egberdien’ ook tal van anekdotes over momenten in de geschiedenis waar Van Rossum persoonlijk getuige van was zoals de rellen op 30 mei 1969 en de komst van internationale filmsterren Sophia Loren en O.J. Simpson naar Curaçao. Maar ook persoonlijke herinneringen, zoals de overdracht van haar archief aan Landhuis Bloemhof in 2009, de jaren die ze in Florida doorbracht en haar eigen televisieprogramma over kunst.

Presentatie
De presentatie van het boek is zaterdag in Mon Art Gallery in het Riffort en begint om 16.00 uur met gastheer Papy Jesurun en gastvrouw Daisy van Bergen-Casimiri. Na de presentatie, die om 19.00 uur is afgelopen, heeft Van Rossum een signeersessie.

www.versgeperst.com