• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft vrijdag in Park Leiba de expositie ‘Arte den Bario’ (Kunst in de wijk) geopend. De expositie bestond uit schilderijen die zijn gemaakt door 240 kinderen van acht basisscholen. Het programma Arte den Bario is onderdeel van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario.

De deelnemende scholen zijn: Pedro Luis Brionschool, Skol MC Piar, Sta. Claraschool, Adventschool, Kolegio Bellefaas Martis, Kolegio Iris Bruinings, Prinses Margrietschool, Kolegio Julio Henriquez. Het doel van het programma is om de samenwerking tussen kinderen te stimuleren en vergroten. Op een simpele wijze worden verschillende gebieden zoals creativiteit, socialisatie, emotie en solidariteit gestimuleerd.

Startsein
In september gaf Schotte het startsein voor diverse projecten in de wijken. Het betreft projecten van Reda Sosia, die zijn ingelijfd in het programma van Plan Nashonal pa Desaroyá Bario. Arte den Bario is één van deze projecten en liep tot en met maart. De voorzitter van Reda Sosial, Herman George, gaf aan tijdens zijn toespraak aan dat de komende maanden meer van dit soort projecten zullen volgen in samenwerking met Plan Nashonal pa Desaroyá Bario.

Kunstveiling
Aan het eind van de officiële opening kwam de premier met het idee om een kunstveiling te organiseren waarbij bedrijven en organisaties kunnen bieden op de schilderijen. De opbrengsten van de verkoop zal gaan naar de scholen die aan het programma hebben deelgenomen. Dit fonds moet dienen voor onder andere onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw. De kunstenaars die de kinderen hebben begeleid zijn: Girigorio ‘Papy’ Adriana, Asyla Ten Holt, Wigberto Lopez, Morgaine Parris, Ariadne Faries en Govanni Abath.

Arte den Bario
Het project werd ondersteund door Reda Sosial, Fundashon Desaroyo i Progreso en het Prins Bernard Cultuurfonds. Alle schilderijen zijn, na een middag in de spotlight te hebben gehangen, weer terug naar de scholen gebracht.


Foto’s: Ramsay Soemanta

www.versgeperst.com