• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De buurt Jan Sofat wil plastic en aluminium blikjes gaan recyclen en heeft daar milieu- en recyclingbedrijf Green Force voor ingeschakeld. Het bedrijf heeft twee recycling containers geplaatst bij de ingang van de wijk voor de inzameling van aluminium blikjes en doorzichtig plastic flessen.
 
Voor de plastic flessen waarschuwt Green Force mensen dat de container voor drinkflessen bedoeld is, die gemaakt zijn van doorzichtig plastic. En voor verpakkingen waarop een recycling driehoek te zien is met een nummer één of met het woord PET.

Plastic type 1
Het woord PET of plastic type 1 staat voor Polyethyleen. Dit is één van de zeven soorten plastic. Ook ketchup- en mayonaiseflessen worden gemaakt van dit soort plastic. De flessen moeten wel schoon in de container worden gegooid. Om ruimte te besparen kunnen de flessen worden platgedrukt.

Milieubewustzijn
Green Force leegt de containers regelmatig en zorgt ervoor dat het afval naar het buitenland vervoerd wordt voor hergebruik. Een nauwe betrekking van kinderen in dit proces is volgens Green Force goed voor hun milieubewustzijn. De families die nu mee kunnen doen zullen naast het milieu helpen, ook banen creëren. Daarnaast wordt de opwarming van de aarde tegengegaan.

 

2 reacties op “Hergebruik in Jan Sofat”

  1. Speciaal voor Jan Sofat schijnen er containers te komen voor niet meer gebruikte Rolexen, Porsche SUV’s en Gucci handtassen.

  2. Kijk, dit is dus een vorm van duurzaamheid. Hergebruik van alles wat hergebruikt kan worden om zo onze natuur en milieu te sparen tegen uitbuiting van grondstoffen en vervuiling van de elementen.