• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 22-jarige Ping Huang heeft de fotowedstrijd van het Floris Suite Hotel gewonnen. De vwo-leerling is twee jaar geleden begonnen met fotograferen, maar is volgens de jury ‘een ongekend talent’. De jury, bestaande uit de fotografen Bea Moedt, Carlo Walle en Theo Meijer, kozen Huang uit 27 deelnemers.

 

In maart riep het hotel fotografen op om eigen, creatieve wijze het gebouw vast te leggen. Volgens Marloes Molendijk, woordvoerder van het hotel, ‘was de hele fotowedstrijd van begin tot het eind een feestje om te organiseren’.

Winnaar
Ping Huang, de winnaar van de fotowedstrijd, is geboren in Venezuela en woont sinds 13 jaar op Curaçao. “Met het winnen van deze wedstrijd mag hij van zijn foto’s een expositie samenstellen die in ons hotel tentoongesteld zal worden”, vertelt Molendijk.

Fototips
Voordat de winnaars bekend werden gemaakt, gaf jurylid Theo Meijer eerst een presentatie waarin hij uitlegde hoe sommige foto’s net iets beter zouden kunnen worden genomen. “Theo heeft ons goed bijgepraat over de juiste belichting, het gebruik van een goede lens en hoe je goed muren recht kunt zetten in photoshop. Ik ben heel benieuwd of de fotografen dit gaan toepassen en natuurlijk ook hoe we dit terug gaan zien in de fotocontest van 2013”, besluit Molendijk.

Andere deelnemers
Molendijk gaat verder: “Verder zijn er 10 prijzen vergeven in de categorieën: lobby, restaurant, zwembad en strand. De overige prijswinnaars in deze categorieën zijn Inge van Altena, Robert Volkerts, Ciska Rusch, Nikita Noordstar en Loek Heijse.”

 


Eén van Ping Huang’s foto’s

1 reactie op “‘Ping Huang maakt mooiste kiekjes’”

  1. Laat deze jongen voortaan maar met Schotte meereizen in plaats van die zelfingenomen kwast Ramsay Soemanta, die Schotte als een afgod aanbid.