• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jongeren die ervan dromen om later in hun eigen atelier schilderijen te schilderen of de prachtigste foto’s te maken, doen er goed aan om morgen een bezoekje te brengen aan de open dag van Instituto Buena Bista (IBB). Ieder jaar nemen zij 23 studenten aan voor hun tweejarige oriëntatiecursus.

“Ons instituut bestaat bijna zes jaar en wordt steeds bekender op het eiland”, vertelt interim-manager Crystal Boomgaart. “Jongeren vanaf zestien jaar kunnen solliciteren voor een plekje in onze cursus. Tijdens het eerste jaar laten wij hen kennis maken met verschillende kunstgebieden zoals fotografie, bouwkunde, interieur design of grafische vormgeving. In het tweede jaar kiezen de leerlingen één kunstrichting waarin ze zich specialiseren.”

Toekomst in de kunst
Boomgaart vertelt dat de oriëntatiecursus een voorbereiding is op een kunstopleiding aan mbo-, hbo- of universitatie opleidingen. “Wij helpen de leerlingen in de zoektocht naar een geschikte vervolgopleiding. Ieder jaar gaat een delegatie van IBB op bezoek bij de verschillende Nederlandse kunstacademies waar wij de portfolio’s van onze leerlingen presenteren.”

Oriëntatiecursus
“De oriëntatiecursus kost in totaal 2300 gulden. Het cursusgeld is inclusief materiaalgebruik, excursies , begeleiding en lunch, maar aan dat bedrag is natuurlijk een mouw te passen wanneer mensen het thuis niet ruim hebben”, legt Boomgaart uit.

Informatie
De open dag vindt morgen plaats van 11.00 tot 17.00 uur aan de Mohikanenweg 8, Pavilion ‘Orkidia’.  Meer informatie over de oriëntatiecursus is te vinden op www.institutobuenabista.com.

1 reactie op “Open dag voor creatieve jongeren”

  1. Masha danki versgeperst! 😀