• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nile Rodgers verzorgt op Hemelvaartsdag een gratis concert op Curaçao georganiseerd door Fundashon Bon Intenshon. De bandleider van Chic werd verliefd op Curaçao tijdens de tweede editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival waar de band een optreden gaf.

 

Nile Rodger is de leider van de band Chic. De Afro-Amerikaanse discoband uit de jaren ’70 en ’80 swingt nog net als in hun hoogtijdagen. Ook de nieuwe formatie brengt de oude discohits met gemak weer tot leven. De band is inmiddels bezig aan zijn derde leven. In de tijd van disco scoorden ze grote hits als Good Times, Dance, Dance, Dance, Le Freak en Everybody Dance.

Sociale inspanning
Het concert van Nile Rodgers is bedoeld voor de Curaçaose bevolking en voor het goede doel: alle partijen en ook de bewoners die de leefbaarheid van een bepaald gedeelte van de stad in ere hebben hersteld, namelijk Pietermaai. Fundashon Bon Intenshon wil met dit concert de ‘social awareness and commitment’ van Pietermaai erkennen en proberen deze ‘sociale inspanning’ onder de gehele bevolking te brengen in de hoop dat andere wijken dit concept volgen.

Givingism
Daarnaast vraagt Fundashon Bon Intenshon aandacht voor het nieuwe concept ‘Givingism’ dat nu ontstaat. Volgens de stichting is geven gewoon leuk en cool. Dat is de basis van geven: wat je de wereld instuurt, krijg je terug. Fundashon Bon Intenshon zegt ook altijd ‘Duna Sin Tuma’. Het concert vindt vanaf 20.00 uur plaats bij de Kleine Werf op 17 mei. De entree is gratis.

4 reacties op “Gratis concert van Nile Rodgers”

 1. Waarom haalt Gregory Elias alleen artiesten naar Curacao die hun eerste muziek nog op grammofoonplaat uitbrachten?

  Het zijn allemaal artiesten die op het punt staan hun intrek in het bejaardenhuis te nemen, vergane glorie (Sting, Lionel Richie, Santana, Stevie Wonder, UB40 en nu dus Chic). In eigen land komen deze artiesten niet meer aan de bak, maar de voor een dubbeltje op de eerste rij zittende Gregory Elias haalt ze allemaal naar Curacao voor de prijs van 10 halen 1 betalen.

  Wat kunnen we volgend jaar verwachten? Ik reken op Diana Ross en Bary Manilow.

 2. Moet gaan. Had hem de eerst keer mee gemaak in Roxie, Film van Wood Stock.
  Fundashon Bon Intenshon macha macha Banki pa e bon trabownan.

 3. Ik ga zeker, want ze hadden het meeste swingende optreden op het Jazz festival. Onmogelijk om niet mee te swingen. En die zangeres van deze band, wat een stem!

 4. God bless you