• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oranje shirts, schmink en hoeden kunnen weer uit de kast worden gehaald. Maandag is het Koninginnedag en ook op Curaçao belooft het een goed feestje te worden. Op meerdere plekken op het eiland is van alles te doen: van kraampjes tot livebands, paintball en top dj’s.

De Koninginnedag begint maandag vroeg. Vanaf 08.00 uur kun je beginnen met struinen door de straten van Punda tijdens de Koninginnemarkt. Ook kinderen kunnen zich uitleven. Vanaf 09.00 uur gaat het kinderprogramma van start in het Wilhelminapark met een goochelaar, zanggroep, zumba, stijl- en flamencodanseressen en een brassband.

Wilhelminapark
Vanaf 13.00 uur neemt dj Maarten Schakel het roer over op het Wilhelminaplein. Dj Jack en Carlito zullen hem opvolgen waarna om 18.00 uur het Oranje Pop Festival van start gaat met verschillende bands.

Nieuwestraat
De Nieuwestraat staat dit jaar helemaal in het teken van Oranje. Vanaf 12.00 uur wordt jong en oud vermaakt met een vrijmarkt, barbecue, spelletjes, snoep en paintball. Ook aan muziek ontbreekt het je niet: om 14.00 uur zal de band Blues Javu optreden gevolgd door Diverse sauzen en dj Joubert.

Plein
Ook het Wilhelminaplein gaat zoals elk jaar weer los op maandagavond. Om 18.00 uur schuiven het Pleincafé en café de Buuren de stoelen en tafels aan de kant en wordt er plaats gemaakt voor dj Tico. Tot 00.00 uur zal hij ervoor zorgen dat het publiek de handen in de lucht gooit.

Techno in Pietermaai
‘Techno’ en ‘minimal’ liefhebbers kunnen tijdens Koninginnedag hun hart ophalen. De parkeerplaats van het oude gebouw van Stichting Studiefinanciering Curacao (SSC) in Pietermaai wordt vanaf 13.00 uur gevuld met techno en minimal. Dj’s MP Kopstoot, Mig, Joey Bananas en Mariu zullen hun entree maken.

80’s op het Keukenplein
Het Keukenplein in Punda doet ook mee aan de Koninginnegekte. Vanaf 17.00 uur barst daar de Back to the 80’s party los. Het feest vindt plaats op het plein voor Copacabana. Andere evenementen die ook op Koninginnedag plaatsvinden zijn de Sami Sail (zaterdag tot en met dinsdag) en de Drag Race.

15 reacties op “Oranje feestjes op Curaçao”

 1. @ Rita. Dus je hebt toch de durf gehad om te gaan en wilde je alleen maar zoals altijd hier de boel ophitsen. Landverraders zijn alleen degenen, die op het lijstje van Monk staan. Weet je al waarom je niet wil, dat de niet veroordeelde Dick minister is geworden en de wel veroordeelde Scoop en Schotte volgens jou wel minister mogen worden?

 2. ik zag gisteren dat er veel landverraders op Curacao wonen.. veel ydk in oranje. Ik hoop dat Schotte hier ook de video beelden van gaat nagaan.

 3. Probeer je zelf aan te passen en je zult zien dat er niks aande hand is. doe niet zo afstandig want geen mens is meer waard dan anderen en dat denken velen die op dit eiland komen wonen,. En daarom weg met het kapitalisme en voer in socialisme . Wees maar blij dat koninginnedag nog gevierd wordt op het eiland.

 4. Stelletje kortzichtige figuren..
  Slechts 1 dagje in het jaar, dat koninginnendag gevierd word, ja het is een Hollands feest.
  Maar mag het ietsje toleranter..?
  met je macamba dit en je macamba dat! zonder mensen van buiten het eiland (ook touristen) waren jullie allang in de strond gezakt, zoniet nog verder achter op de ‘buitenwereld’
  zie het als een impuls voor je economie! vloek eerst maar op je eigen volk met al die moorden en drugsdealers, voordat je op Nederlanders gaat vloeken die een biertje willen drinken op een feestdag!

 5. @ Rita,op Koninginnedag lekker THUIS blijven!!!!!!!!!!

 6. @Rita, koffertjes pakken en verhuizen dan maar…doei!!!

 7. Rita, volgens mij ben je een beetje depressief. Niemand forceert je om ‘makamba’ dingen te vieren. Ik vier ook geen feesten van andere culturen maar ik ga daar niet over zeuren.

 8. Rita, rita, rita, waar komt al die haat toch vandaan?
  alles altijd maar weer met een donkere bril zien.
  makamba”s zijn slecht en YDK zijn goed.
  je weet: wie haat zaait zal haat oogsten….

 9. Rita je kan heel rustig lopen door Punda! Volgens mij moet je het eens proberen en zie je veel van je lieve Wiels genoten genieten omdat je zeer rustig moet lopen door de drukte!

 10. het koningshuis stamt van voor de tijd van de kolonieen..dusse koloniaal Rita??
  en precies zoals je zegt DEN reino, dus gewoon koninginnedag vieren!

 11. @ Rita “We” hebben hier in een referendum de voorkeur gegeven aan een Korsou autonomo den Reino of leid je aan geheugenverlies.

 12. Hey, geen kleine werf met al die bands en kraampjes? Dat is altijd zo leuk!

 13. Rood Wit Blauw, Oranje Curacao…,
  Oranje boven!!! boven alle domme mensen zoiezo

 14. Jaaaa, laten we 1 dag van Curacao een favela maken met gewapende gangs en veel drugs, die de boberano’s op de korrel nemen en daarna met pek en veren in bodybags naar een verlaten plek in Brazilie. Het zakenleven zal dat graag sponsoren.

 15. Net als sinterklaas moeten we dit ook afschaffen.. we zijn hier brazilie fan en de koningin is een koloniaal. al die dronken makambas op straat als ik rustig wil lopen door punda.