• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het carnaval op Sint Maarten barstte eind maart los op het eiland en is sindsdien één groot feest. Afgelopen weekend vond de kinderparade plaats en deze week staat er elke dag een groot evenement op het programma. Dit weekend vinden de grote parade plaats.

Sinds 31 maart staat Sint Maarten is het teken van carnaval 2012: er vonden Jump Ups plaats, concerten en natuurlijk verkiezingen tot carnavalskoning- en koningin. Vanavond om 20.00 uur is het tijd voor de Teen & Senior Carnival Queen Pageants. Morgenavond wordt een internationaal concert gehouden om dezelfde tijd en vrijdag breekt de spannende finale aan van de Senior Calypso. De evenementen worden gehouden in het Carnival Village.

Jouvert Morning
De zaterdagmorgen verloopt dit weekend een stuk minder rustig dan normaal. Om 04.00 uur gaat de Jouvert Morning van start. Tot het middaguur zijn de straten van het eiland gevuld met feestende mensen. Ook ’s avonds is het weer raak: om 20.00 uur gaat er in het Carnival Village een Internationale Latin Concert van start.

Kassav
Zondagavond om 20.00 uur wordt er doorgefeest op het One Love Soka Explosion Concert in het Carnival Village. Tijdens dit concert zal onder andere de internationale band Kassav op het podium plaatsnemen. Voor meer informatie en tickets kun je contact opnemen met 1-721 581-7973 of mailen naar onelovesxm@gmail.com.

Parades
Maandag zullen de straten van het eiland zich vanaf 10.00 uur weer vullen met kleur, dans en muziek tijdens de Grand Carnival Parade. Dinsdag vanaf 13.00 uur zal de tweede parade plaatsvinden. Het carnaval op Sint Maarten wordt woensdagavond afgesloten met de traditionele verbranding van Koning Momo.

Foto’s: Bea Moedt

www.versgeperst.com