• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Boeken stonden gisteren wereldwijd in de belangstelling tijdens de Wereldboekendag. Deze dag ging niet onopgemerkt voorbij aan de leerlingen van de Dr. Albert Schweitzer havo/vwo (ASHV). Op de school werd de leesclub en mediatheek geïntroduceerd.

 
Gisteren tijdens het tweede lesuur startte ASHV met de leesclub en werd voorgelezen aan leerlingen uit de eerste en tweede klas. Dit werd in verschillende talen gedaan die de school aanbiedt.

Leesclub
Het project moet ervoor zorgen dat het leesgedrag van leerlingen op school wordt bevorderd en gestimuleerd. De leesclub zal één keer in de maand bij een organisatie als een kinderzorgcentra, ziekenhuis, internaat of kindertehuis worden voorgelezen. De club bestaat uit zowel leerlingen als docenten van ASHV. Tijdens de pauze kregen alle leerlingen van de school meer informatie over de leesclub en de nieuwe schoolmediatheek.

Mediatheek
De oudercommissie is aan het begin van dit schooljaar gestart met de opzet van een moderne mediatheek. Met deze ruimte zullen leerlingen de mogelijkheid krijgen om zich terug te trekken om te leren, lezen of om aan verschillende opdrachten of projecten te werken. De mediatheek is tot stand gekomen door donaties van de verschillende instanties. De dag werd afgesloten met een bezoek van de Vlaamse schrijfster Anne Provoost. Zij besprak met de leerlingen haar boek De Arkvaarders en het schrijversvak.

www.versgeperst.com