• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De aardetinten bruin en rood overheersen de komende weken in Mon Art Gallery. Marlies Schoenmakers laat deze kleuren terugkomen in haar keramische beelden met de expositie Terra. Kunstenaar Mimi van Bindsbergen laat haar schilderkunsten zien via haar schilderijen.


De wens om beweging te vangen in versteend materiaal als klei is een terugkerend thema in het werk van Schoenmakers. De getoonde collectie keramische beelden van de kunstenaar heet Perpetuum (ofwel eeuwig of voortdurend) en is gebaseerd op de band van Möbius, een beroemde wiskundige vorm. “Door een band een slag te draaien en weer aan elkaar te zetten, krijg je een lijn die oneindig door kan gaan. Er is geen begin en geen einde”, aldus Schoenmakers. Naast de Perpetuum collectie is ook het werk met de titel Terra te zien; een abstractie in terracotta en diabaas van de plek waar de kunstenares woont.

Mystiek
“Ik ben een verzamelaar, niet alleen van voorwerpen, maar ook van indrukken”, vertelt kunstenaar Van Bindsbergen. “Ik loop als een archeoloog door het landschap op zoek naar dieptes en lagen van de tijd, de voorbije verhalen. Intens en geconcentreerd gebruik ik al mijn zintuigen en voel en proef de sfeer.” De indrukken die Van Bindsbergen opdoet, soms vastgelegd met een camera of in haar aantekeningenboek maar meestal in haar hoofd, verwerkt ze in haar atelier tot de schilderijen. In een aantal schilderijen werkt ze buiten het doek met ijzerdraad en scherven van klei, die de indruk wekken een archeologische vondst te zijn. “Het kan zijn dat op het doek gestileerde vormen ontstaan. Voor mij is belangrijk dat het doek een bepaalde kracht uitstraalt. Het gaat me niet puur om de vorm, maar om de mystiek eromheen”, aldus Van Bindsbergen.

Expositie
De exposities van de kunstenaar zijn vanaf vrijdag te bewonderen in Mon Art Gallery. De werken zijn tot en met 18 mei te bezichtigen. Vrijdag is tevens ook de opening van de expositie waar beide kunstenaars aanwezig zijn. Op zaterdag geven Van Bindsbergen en Schoenmakers tussen 14.00 en 17.00 uur een toelichting op hun werk. Mon Art Gallery is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 19.00 uur (Op Koninginnedag is galerie gesloten).

www.versgeperst.com