• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de kleurrijke Seú parade door Otrobanda twee weken geleden, zaait het Oogstfeest dit weekend door in Banda Bou. Zondag vanaf 13.00 uur dansen, zingen en feesten de Seú deelnemers door de straten van Banda Bou.

Het festival gaat elk jaar van start met de Maramentu di Lensu, waarna later de Rei di Seú wordt gekozen. Dit jaar werd Amaikacynif Martien gekozen tot Rei di Seú 2012. Na de verkiezing beginnen de voorrondes van Kantadó mayó voor het Seú-lied dat tijdens de parades veel te horen is. De winnaar werd dit jaar Furgill Wijngaarde met ‘Kueru ta bai papia’.

Parade
Maandag 9 april, tweede paasdag, was het tijd voor de Seú parade door Willemstad. De parade telde 42 groepen die ieder op een eigen manier invulling gaven aan het Seú-ritme, de kleding en dans. Zondag zal de parade door Banda Bou trekken. De deelnemers starten om 13.00 uur bij Hófi Abou en paraderen naar het sportveld in Barber.

Fundraising
Aangezien het voor Seú deelnemers steeds duurder wordt om materialen aan te schaffen, wordt er zaterdagochtend een fundraising georganiseerd. Bij Stichting Vormingscentrum op Santa Rosaweg 222 worden auto’s gewassen voor 5 gulden. De opbrengst gaat naar Seú.

Seú parade 2012 door Otrobanda

3 reacties op “Seú in Banda Bou”

  1. oooooooh gezellig weer een keer onder een meerderheid nederlanders..pffffffff

  2. denk dat het dan nie druk word tijdens de seu maar lekker met zun alle naar ut waaigaat !!

  3. Op dezelfde dag als de manifestatie in het Waaigat. 🙂
    Wordt lachen.