• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Recycling- en milieubedrijf Green Force is deze week hard aan het werk. De milieuweek valt samen met ‘de dag van de aarde’ op 22 april en er zijn allerlei acties door bedrijven en scholen om het milieu te helpen. Hier een overzicht van de activiteiten.

Het planten van 32 mangroven was het begin van deze dag. Dat werd gedaan bij Bob Autowas. Studenten van de International School of Curacao (ISC) hielpen Green Force met het planten van de bomen om dit stukje natuur terug te brengen in oorspronkelijke staat. Bob Autowas zorgde voor de aarde die nodig was. Ook kregen de studenten en begeleiders een hapje en een drankje.

Recycling voor sport
Daarnaast hebben een aantal studenten van de ISC een maand lang aluminium blikjes ingezameld. Voor iedere kilo krijgen zij een gulden terug in de vorm van sportartikelen. Dit programma van Green Force heette ‘Recycling voor sport’. Coca-Cola sponsort de artikelen voor een deel . De rest koopt Green Force in.

Kola Debrot school
De studenten van de ISC hebben vandaag de sportartikelen overgedragen aan de studenten van de Kola Debrot school in Heintje Kool. Er zijn basketballen, voetballen, een volleyball, tennisballen, baseball ballen en een frisbee gedoneerd. De leerlingen en het bestuur van de school zijn er erg blij mee.

Deze week
Green Force zal deze week nog een speech over mangroven geven en een natuurtocht door de zoutpannen van Jan Thiel . Dit is voor een aantal studenten van de Albert Schweitzer school. Ook is er nog een tweede ophaalmoment van de aluminium blikjes voor het tweede ‘Recycling voor sport’ programma. Deze zal nu worden gehouden bij de Curaçao American Preparatory School (CAPS). Tenslotte vindt er vrijdag nog een schoonmaakactie plaats bij de mangroven van Caracasbaai. Dit is samen met de studenten van de ISC.

www.versgeperst.com