• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De milieuweek van het milieu- en recyclingbedrijf Green Force is begonnen. Er worden negen speeches gegeven aan bijna 800 studenten van de Albert Sweitzer school. Deze gaan over het afvalprobleem op de wereld, de gevolgen hiervan en hoe men afval kan recyclen.
 
Op de school is een tweede recyclingcontainer geplaatst speciaal voor de inzameling van plastic drinkflessen. Green Force wil dit langzaam uitbreiden naar de inzameling van PET (Polyethyleen) flessen. Dit zijn plastic flessen van het type plastic nummer één.

Aluminium blikjes
De leerlingen van de school konden al hun aluminium blikjes recyclen. Nu kunnen ook de plastic drinkflessen op school gerecycled worden. Green Force komt deze containers legen en zorgt voor de verdere recycling.

Recycling Friday
Aan ouders van de leerlingen heeft Green Force gevraagd om recycling thuis te stimuleren. Wanneer de leerlingen thuis alle aluminium blikjes en plastic flessen inzamelen, kunnen deze voor recycling mee naar school worden genomen. Vrijdag is ‘Recycling Friday’ en kunnen de scholieren de ingezamelde blikjes en flessen mee naar school nemen.

Gratis boom
Green Force heeft tijdens deze milieuweek twee bomen aan de school gegeven. Volgens het milieu- en recyclingbedrijf is dit goed voor het milieu omdat de bomen zorgen voor verse lucht. Daarnaast zorgen de bomen ook voor schaduw op het schoolplein.

1 reactie op “Tweede leven voor plastic flessen”

  1. Top bezig. Begin met de bewustwording bij de jeugd, verplaats t naar huis en zo word t eiland een stuk schoner. Kost tijd en moeite maar het is het waard. Top, top top! Dit soort nieuwa moet er veel vaker zijn. Positief!