• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De line-up voor het Curaçao North Sea Jazz Festival is bijna compleet door de bekendmaking van nog twee namen. De Amerikaanse bassist Marcus Miller verzorgt zaterdag een optreden. Rhythm en Blues zanger Allen Toussaint speelt samen met Don Byron en Marc Ribot op de eerste dag van het festival.

Daarnaast is bekendgemaakt dat jazz zanger Gregory Porter op donderdag 30 augustus en Brakkeput Mei Mei zijn jazz geluiden ten gehore zal brengen. Maar voordat we hiervan kunnen genieten is het eerst de beurt aan Alain Clark die een dag ervoor een concert geeft op Mambo Beach.

Marcus Miller
Marcus Miller is al vele jaren niet weg te denken uit de top van de hedendaagse jazz-scene. Hoewel het meest bekend als bassist, is Miller tevens een geroemd componist, producer en multi-instrumentalist. Hij is een veelgevraagd sessiemuzikant en speelde mee op meer dan 500 albums, waaronder die van Michael Jackson, Wayne Shorter, Frank Sinatra en Aretha Franklin. Miller won een aanzienlijk aantal Grammy Awards; als producer, maar ook voor zijn solo-album M2.

Allen Toussaint
Allen Toussaint mag wel één van de groten uit New Orleans worden genoemd. De 74-jarige R&B-legende staat bekend als producer, componist, (sessie)pianist, arrangeur en solo artiest. Toussaint heeft met veel artiesten samengewerkt en heeft talloze hist geschreven. Voor zijn laatste album, The Bright Mississippi uit 2009, die werd geproduceerd door Joe Henry, werd de legende bekroond met een grammy nominatie. Dit jaar werd de veelzijdige muzikant opgenomen in het Blues Hall of Fame. Tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival laat hij zijn samen met klarinettist Don Byron en gitarist Marc Ribot zijn talenten horen.

Gregory Porter
Als tiener was Gregory Porter een veelbelovend American footballspeler, tot een schouderblessure een einde aan zijn sportcarrière maakte. Gelukkig bleek hij over nóg een groot talent te beschikken: zijn prachtige, warme stem. Nadat hij begon met optreden in kleine jazzclubs, werd Porter inmiddels geroemd als groeiende naam in de vocal jazz en soul. In 2010 bracht hij met succes zijn debuutalbum Water uit en werd genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Jazz Vocal Album, eerder dit jaar verscheen de opvolger Be Good. Kaarten voor het optreden van de jazz zanger in Brakkeput Mei Mei kosten 45 gulden en zijn te koop bij Mensing’s Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak en 24 Uur Uit de Muur.

Alain Clark
Alain Clark brak in Nederland door met zijn album Live It Out uit 2007. Vervolgens werd zijn tweede single Father And Friend, een duet met zijn eigen vader Dane, een grote hit. Zijn tweede Engelstalige album Colorblind verscheen in 2010 en bevestigde definitief Clarks status als een van de populairste en bestverkopende artiesten in Nederland. Maar ook daarbuiten gooide hij hoge ogen: nadat hij een buitenlandse deal tekende, werd zijn muziek ook uitgebracht in onder meer Groot-Brittannië. Kaarten voor het optreden van Clark op Mambo Beach kosten in de voorverkoop 52,50 en worden verkocht bij Mensing Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak en 24 Uur Uit de Muur. Aan de deur is de toegang 60 gulden.

www.versgeperst.com