• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao was onlangs te gast bij de introductieavond de organisatie ‘Cariño’. De organisatie vertegenwoordigt de Caribische  vrouwelijke 50-plussers die al jarenlang in Nederland wonen.

 
De groep Caribische vrouwen kwam in oktober 2011 bijeen om te overleggen in hoeverre zij iets konden betekenen voor de Caribische 50-plus vrouw in Nederland, en richtte op 14 februari de organisatie ‘Cariño’ op.

Dorothy Leander
De secretaris van Cariño is Dorothy Leander. Zij meldt dat het doel van de organisatie het behartigen van participatie, zorg en welzijn van alle Caribische vrouwelijke 50-plussers is. Het gaat om het hele Caribische gebied, maar de ABC en SSS-eilanden krijgen de meeste aandacht, aangezien dit de grootste groep is.

Oprichting
De reden van de oprichting is dat de Caribische vrouwen die al decennia lang in Nederland wonen, overschaduwd worden door groeperingen die groter in aantal zijn. Vaak werkt het zo dat het beleid in Nederland in het belang is van deze grotere groepen. “Naar aanleiding hiervan is het de hoogste tijd dat de stem van onze vrouwen gehoord dient te worden”, aldus Leander.

1 reactie op “De stem van de Caribische 50-plusser”

  1. Er hoeft niet gerekend te worden op een of ander subsidie potje en ik betwijfel of de organisatoren van Cariño dan nog zo enthousiast zijn over hun plannen. Of was het de bedoeling er een selfsupporting organisatie van te maken met leden en contributie etc.