• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het NANA-Kinderboekenfestival dat in oktober begon, wordt van 20 tot 28 april afgesloten op Curaçao. Kinderboekenschrijvers en storytellers zullen samen optreden voor schoolkinderen in Theater Luna Blou, de bibliotheek en het Curaçaosch Museum. Ook worden de UNA en enkele andere scholen bezocht.
 
Bij het Kinderboekenfestival op Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten zijn naast Antilliaanse auteurs ook Nederlandse en Vlaamse auteurs betrokken. Ook skypte Nederlandse auteurs vanuit Nederland met de kinderen. De schrijvers die gaan optreden zijn Joke van Leeuwen en Anne Provoost samen met de storytellers Roland Colastica, Diana Lebacs, Guineta de Palm en Laura Quast.

Voorstellingen
De voorstellingen ter afsluiting van het festival zijn vooral gericht op leerlingen van de bovenbouw basisschool en vinden plaats onder schooltijd. Studenten van de UNA en andere geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan de voorstellingen door zich van te voren aan te melden.

IEP!
Naast de voorstellingen kun je maandagmiddag 23 april ook de film IEP! zien in het auditorium van de bibliotheek. Dit is de verfilming van het boek van Joke van Leeuwen en het gaat over het vogelmeisje Vliegeltje. De schrijfster zal de film ook zelf aankondigen. De film begint om 14.15 uur en de toegang is gratis. Voor IEP! en de voorstellingen moet je je van tevoren aanmelden via nana@xs4all.nl.

Haló Mundu! – Hallo wereld!
Het ‘festivalgastenboek’ werd in november in het Curaçaosch Museum geïntroduceerd door de auteurs en illustratoren Marit Törnqvist (Nederland), Siska Goeminne (Vlaanderen) en Ariadne Faries (Curaçao) samen met kinderen van de Römerschool. Op 24 april is hier weer aandacht voor in het museum onder het motto van ‘Haló Munda! – Hallo wereld!’. Dit staat voor een ontmoeting van culturen uit verschillende windstreken. Dit is geïntroduceerd door Chris Engels (schrijversnaam Luc Tournier, 1907-1980). Hij is de oprichter van dit oudste museum op Curaçao, waarin Europese en Caribische kunst elkaar ontmoeten.

Dolfijnenkoffer
Het ‘festivalgastenboek’ is geen echt boek. Het is een met dolfijnen beschilderd koffertje. Daarin wordt een mini-expositie over het kinderboekenfestival bewaard. Hierin zijn teksten,tekeningen en boeken van Nederlandse, Vlaamse en Antilliaanse auteurs en illustratoren te vinden die in de afgelopen twintig jaar op het Kinderboekenfestival te gast waren. In het museum wordt op 24 april de ‘eeste ronde’ van het festivalgastenboek afgesloten met de auteurs Joke van Leeuwen, Anne Provoost, Guineta de Palm, Laura Quast én met kinderen van Skol Dr. Nelly Winkel en het St. Franciscus College.

www.versgeperst.com