• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse Ellen Willink ontwerpt slow fashion en hierbij ligt de nadruk op ecologische duurzaamheid. Tot haar grote vreugde is zij nu gevraagd om haar collectie te showen op de Curaçao International Fashion Week die hier voor het eerst plaatsvindt in de week van 21 mei tot en met 25 mei.

Dat schrijft de ontwerpster op dichtbij.nl. De Fashion Week is een hele happening in de modewereld en er komen dan ook allerlei internationale ontwerpers naar Curaçao in mei. Willink moet hard aan de bak om een nieuw concept te bedenken voor haar show. Ze heeft het idee om gebruikt leer te gebruiken voor haar concept en dit is zij nu verder aan het uitbreiden. Willink is de enige dat met haar label duurzame kleding introduceert op de Curaçao Fashion Week.

Productie
De kledingcollectie van Willink wordt gedeeltelijk geproduceerd bij sociale werkplaatsen in Nederland. Eerlijkheid en duurzaamheid is belangrijk en het label is voor iedereen die van bijzondere en eerlijke kleding houdt. Willink en haar medewerkers zijn nu volop bezig met het produceren van de collectie. “Power women like it slow, slow fashion”, aldus Willink.

Slow fashion
Het concept is bedacht door de academica Kate Fletcher. Het gaat over het beter ontwerpen, produceren, consumeren en leven. Kwaliteit is waar het om gaat. Bij slow fashion zijn de ontwerpers, inkopers, retailers en consumenten zich meer bewust van de impact van producten op arbeiders, gemeenschappen en ecosystemen. “We gaan minder kleren maken, maar die zullen wel van een hogere kwaliteit zijn en ‘langzaam geconsumeerd’ worden”, aldus Fletcher.

www.versgeperst.com