• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het paasweekend draaide dit jaar niet alleen om eitjes zoeken. Vanaf vroeg in de morgen, doken gisteren bij Playa Santa Cruz duikers het water in om een Lionfish aan hun speer te rijgen. Het resultaat mocht er zijn: meer dan 1000 Lionfishes werden ’s middags door strandbezoekers verorberd.

Verschillende duikers doken tussen 10 en 12.00 uur het water in en later tussen 17 en 19.00 uur. 25 scuba duikers en ‘free duikers’ deden mee aan de Lionfish jacht bij Santa Cruzen en wisten in totaal 1084 vissen te vangen. Er werden prijzen uitgereikt voor onder andere de grootste, zwaarste en kleinste Lionfish, maar ook degene die de meeste vissen had gevangen viel in de prijzen.

Vis proeven
Na de vangst werden aan het einde van de middag de Lionfishes gewogen, in het vet gegooid en verkocht. Behalve de jaarlijkse paaskampeerders, werd het strand nu ook gevuld door nieuwsgierigen die een stukje vis wilde proeven. Degene die zelf een poging Lionfish vangen hadden gedaan, kregen ook de kans om hun gevangen vis te proeven.

Bestrijden
De Lionfish Challene ‘Eat them to beat them’, werd georganiseerd door het Lionfish Elimination Team met het doel Lionfishes in het Caribisch gebied te bestrijden. De Lionfishes, ook Koraalduivels genoemd, zijn een bedreiging voor de koraalriffen en lokale visserij. De duivels eten wel 200 visjes per dag en hebben geen natuurlijk vijand in dit gebied.

 

Foto’s door Raoul van den Stoom en Elisa Koek

9 reacties op “Lionfish jacht levert 1048 vissen op”

 1. @ beer heeft er ook geen kaas van gegeten…. ..
  Beer je had er bij moeten zijn om te weten hoe het zit …. LET ZET ZOOI AAN DE DIJK !

  en zo zullen er nog meer schapen beer volgen

 2. Duikers zijn alleen geen tellers…..
  1048, 4801, of 1084. Hoeveel waren het er nu precies?
  Als wiskundige zou ik het houden op ruim 1000.

 3. zo te merken zijn deze comments allemaal van mensen die nog nooit hebben gedoken….

 4. @ Carlos. Die Rita had gelijk, jullie zijn heel erg haatdragend.

  Rita, jij en alle andere boberano’s verwijten wat ze zelf zijn en daarin hebben ze pas echt gelijk. Als we uitleg vragen over de vele belachelijke en domme ballonnetjes, komt er nooit antwoord. Allemaal leugens en onzinnige schot(t)en voor de boeg waar niemand iets mee kan.

 5. @Carlos, Wat doet mw Constancia dan? en deze vissen zijn pas rond 10-10 een groot probleem geworden.. idd opvallend.

 6. Silvia, als mevr. Constancia niets doet schelden jullie haar uit.
  Nu doet zij iets en wordt door jou weer een hatelijke opmerking.
  Die Rita had gelijk, jullie zijn heel erg haatdragend. Die vissen zwommen al enkele jaren,
  niemand deed iets. Hou op

 7. Het blijft dweilen met de kraan open!!! Nature will find a new balance, it always does….!
  It is men that is inpatient ……

 8. Geweldig success eindelijk zonder de politieke onzin hebben we een gigantish evenement kunnen organizeren , en met dank aan de geintresseerde bevolking die aanwezig was hebben wij iedereen goed kunnen informeren…

  Danki people of Curacao for this day… till next time.

 9. Als er in 4 uur door 25 duikers 1048 lion fishes zijn gevangen vertelt dat iets over de hoeveelheid die er intussen rondzwemt. Of durft mw. Constancia te beweren dat ze met deze vangst de lion fish is uitgeroeid. Ik hou mijn hart vast voor de vispopulatie op de riffen.