• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Milieuorganisatie Green Force heeft net voor de paasdagen 192 kilo aan aluminium blikjes opgehaald bij de International School of Curaçao (ISC). De studenten kregen in februari de opdracht om een maand lang blikjes in te zamelen. De target van 150 kilo is ruimschoots behaald.

De opdracht van Green Force maakt deel uit van het sociaal prograam ‘Recycling voor sport’. De scholieren gingen langs bij verschillende horecagelegenheden met de vraag of zij de blikjes mochten hebben.

Geld voor elke kilo
Elke kilo die is opgehaald is één gulden waard voor de school. Dat betekent dat de ISC 192 gulden heeft verdiend. Dat geld wordt besteedt aan sportmateriaal wat de ISC weer zal doneren aan een andere school die over minder middelen beschikt.

Helpende hand
“Veel scholen hebben niet eens geld om hun muren te schilderen, laat staan om sportmateriaal te kopen”, legt Timo Brouwer van Green Force uit. “Op deze manier kan een school een andere school helpen en dit is tevens ook een onderdeel van duurzaamheid. Milieu mag heel zwaar wegen maar duurzaamheid bestaat niet alleen uit economische en milieu aspecten, sociale aspecten zijn ook onderdeel van duurzaamheid”, aldus Brouwer.

3 reacties op “192 gulden aan blikjes verzameld”

  1. Hoe recyclet Green Force??

  2. Perfect…..Hopi bon

  3. Prima initiatief! Nu hopen dat lege drankblikjes verder ook in de tonnen van Green Force terecht blijven komen (ook zonder het ontvangen van geld) en ook nog eens door IEDEREEN! Mij geeft het een goed (!) gevoel, dat ik verantwoord met grondstoffen omga, door te recyclen.
    Dus ook glas in een glasbak (Colon supermarkt). Enzovoort. Met dank van degenen die nog na ons deze aarde hopen te bewonen.