• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Pro Souax, Buurtcentrum Souax en Medisch Centrum Souax organiseren dinsdag een lezing over gezondheid en zorg voor buurtbewoners van de wijk. Het onderwerp dat wordt aangesneden is diabetes mellitus of suikerziekte. Dokter Olivia zal uitleggen wat diabetes is en welke vormen er zijn.

Daarnaast zal de dokter zich ook uitweiden over de symptomen en oorzaken van suikerziekte zoals: hoe zorg je voor jezelf als je diabeet bent. Maar ook over de verschillende soorten medicijnen die voorgeschreven kunnen worden en wat je kunt doen om de ziekte te voorkomen.

Lezing
Tijdens de lezing is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Geïnteresseerden zijn dinsdag van harte welkom in Buurtcentrum Souax. De lezing begint om 19.00 uur en is om 20.30 afgelopen, de toegang is gratis.

3 reacties op “Wat is suikerziekte?”

 1. Deze ziekte krijgt genoeg aandacht. En mensen weten drommels goed hoe ze zich moeten laten testen. Dus wat de laatste schrijver schrijft, klopt niet. Niet voor niets hebben we een Sokudi.

 2. Ik vermoed dat er op Curaçao veel diabeten zijn, die de ziekte niet herkennen. Het is een sluipmoordenaar, die je lichaam langzaam sloopt. Amputaties en hartfalen zijn het noodlottige gevolg.
  Wellicht is het nuttig om niet alleen te vertellen dat de dokter de ziekte uitlegt, maar ik vraag Vers Geperst dringend, om een deskundig artikel te plaatsen, over de symptomen van de ziekte en hoe je met een simpel prikje in je vinger kunt (laten) constateren of je de ziekte hebt.
  In een vroeg stadium behandelen, is het allerbelangrijkste.

 3. erg goed dat deze ziekte aandacht krijgt