• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Lionfish vormt een grote bedreiging voor ons koraalrif. Daarom organiseert het Lionfish Elimination Team (LET) morgen het evenement ‘Eat them to beat them’. Duikteams zullen proberen zoveel mogelijk Lionfish te vangen, waarna de lekkernij wordt bereidt tot een heerlijke maaltijd.
Het gaat hier om een zogenaamde ‘challenge’ waarbij duikteams, bestaande uit twee duikers in de ochtend en in de middag, een duik maken om zoveel mogelijk lionfish te elimineren.

Wedstrijd
Alle lionfish worden ingeleverd, waarna er aan het eind van de dag een telling en weging plaatsvindt. De duikers zullen tussen Fuikbaai en de Playa Piskado bij Westpunt op zoek gaan naar de vissen. Tussen 10.00 en 12.00 uur zullen de eerste ladingen worden gebracht naar Santa Cruz. De tweede lading zal tussen 17.00 en 19.00 uur worden afgeleverd. Aan het eind van de dag zullen de winnaars worden bekendgemaakt.

Bescherming
Het doel van het evenement is om de helpende hand te bieden in de bestrijding van de lionfish. Hiermee beschermt LET onze koraalriffen. LET laat tevens weten dat duikers die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften niet kunnen worden toegelaten. Voor meer informatie kan iedereen de Facebook pagina van LET bezoeken. Ook kan er contact worden opgenomen via het telefoon nummer 569-0006.

4 reacties op “Op zoek naar Lionfish”

 1. Ik wens jullie VEEL SUKSES, dit van HARTE.!!!! Dit is NATUUR!!! Maar weet dat je tegen het NATUUR weinig SUKSES zult hebben !!!! Het is HET proberen WAARD, als het zal lukken is iets ANDERS… Onthou 2/3 van de wereld bestaand uit WATER !!!!In de tussentijd kunnen jullie het als §Primesnacks§ uitvoeren….!!!!!!

 2. Geweldig initiatief.!!!

  Overigens blijkt uit de wijze van optreden van Jacinta Constantia, u weet wel die van o.a. de valsheid in geschriften, dat zij er weinig van begrijpt.

  Deze vis vormt een serieuze bedreiging voor het eco-systeem op Curacao en dan ga je het met de inzet van een paar harpoenen echt NIET redden. Dus ook hier gaat het eiland naar de haaien/lionfish.

  Hopi bon Jacinta enne…..neem er nog één.

 3. Constancis denkt dat we meet een klein clubje “speciale harpoennisten” het wel even gaan regelen, hier heb je een leger voor nodig, en zelfs dan….

 4. Toch blijft t dweilen met de kraan open. Veel meer mensen zouden een harpoentje moeten kunnen krijgen. Niet zo gek dat er nog zo veel met zelfgemaakte speer gedoken wordt, alle kleine beetjes helpen!