• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengen wij iets op het eiland onder de aandacht. Dit keer neemt Versgeperst.com een kijkje in Buena Vista bij Kolegio Nechi Pieters waar vrijwilligers de school opknappen.

De muren kunnen wel een likje verf gebruiken en ook een opknapbeurt voor de binnenspeelplaats is geen overbodige luxe. Reden voor vrijwilligers om aan de slag te gaan en de school aantrekkelijk te maken voor nieuwe leerlingen. Afgelopen zaterdag was de projectgroep ‘Kolegio Nechi Pieters’ de hele dag in de weer. Het project is een samenwerkingsverband tussen het schoolbestuur van Kolegio Nechi Pieters en het bedrijf CMTC op Curaçao.

Leerlingentekort
De basisschool telt nu 162 leerlingen, maar heeft meer kinderen nodig om te voorkomen dat ze in de toekomst moeten gaan sluiten. Een scenario dat werkelijkheid wordt als de school minder dan 150 kinderen in de schoolbanken heeft zitten. Volgens Gideon Jonker, één van de woordvoerders van de projectgroep, is afgelopen zaterdag al heel veel werk verzet. “Helaas hebben we de werkzaamheden zaterdag niet helemaal afgekregen. Daarom gaan we zaterdag 7 april weer verder. Iedereen die mee wil helpen is welkom!”

Nieuwe sponsors
Inmiddels hebben bouwbedrijf Kooyman, Rent-it-all en Curaçao Electro Tech al materiaal beschikbaar gesteld. Toch is de projectgroep nog steeds op zoek naar nieuwe sponsors die mee willen helpen om de basisschool weer allure te geven. Jonker: “Eén grote wens die nog vervuld moet worden is het vervangen van de afgekeurde speeltoestellen.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gideon Jonker op gjonker@cmtc-nv.com.

www.versgeperst.com