CURAÇAO – De twee Rotary Clubs op Curaçao organiseren deze week de jaarlijkse conferentie van hun district Aruba, Bonaire, Curaçao en delen van Venezuela. De conferentie valt samen met het 75-jarig bestaan van de Rotary op ons eiland.

 
Tijdens de conferentie komen zowel lokale als internationale sprekers aan het woord. Onder de laatste vallen WASRAG die zich wereldwijd bezighoudt met water en hygiëne en Shelterbox die compleet uitgeruste tenten verzorgd na calamiteiten (bijvoorbeeld in Haïti). Daarnaast hebben zij recentelijk een regionaal center gevestigd op Curaçao.

Scholieren
Naast de sprekers zijn er vijftien middelbare scholieren aanwezig die een schooljaar in het buitenland, inclusief Curaçao, doorbrengen. De scholieren komen uit landen als de Verenigde Staten, Brazilië en Oostenrijk maar ook uit Australië, Thailand en Indonesië.

Donatie
De Inner Wheel heeft ook een bijdrage tijdens de conferentie. Tijdens deze dagen richtten zij zich op lezen voor kinderen wereldwijd. In het kader van deze gedachte zal Inner Wheel Curaçao boeken doneren voor de jonge lezertjes onder ons.

Opening
De opening de conferentie vindt vrijdag vanaf 08.00 uur plaats in de Renaissance Ball Room van het Renaissance Hotel, waarbij muziek en prijzen de feeststemming er goed in moet brengen. De Group Study Exchange zal ook voor muziek zorgen tijdens de opening. De muzikanten komen uit Italië en zullen een band creëren met soortgelijke lokale groepen. De Rotary Club nodigt iedereen op vrijdag en zaterdag tussen 08.00 en 14.00 uur uit om langs te komen en kennis te maken met de leden van de club.

www.versgeperst.com