• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jonge nieuwsgierigen komen deze maand bedrogen uit. Het jeugdjournaal van Curaçao, Caribbean Kids News, verdwijnt van de televisiebuis. “Het laatste jaar is naarstig gezocht naar sponsoren, maar dit is verre van gelukt”, laat Gyselle Meulens Petronia van Youth into Media weten.

Zowel lokaal als internationaal is er gezocht naar geldschieters, maar de interesse was te klein. Hierdoor is de organisatie genoodzaakt de stekker van het Curaçaose jeugdjournaal er half april uit te trekken. De laatste uitzending van Kids News is op 13 april.

Geldproblemen
De situatie van Caribbean Kids News is al een tijd zorgwekkend. In februari 2011 leek het einde van het nieuwsprogramma in zicht te zijn, maar in april hetzelfde jaar verscheen er licht aan de tunnel: er was een financiele sponsor gevonden en vanaf mei zouden de uitzendingen weer beginnen. Uiteindelijk verscheen Kids News vanaf half september 2011 weer vijf keer per week op de buis. Het nieuws beperkte zich vanaf toen tot Curaçao, Bonaire en internationaal. Eerder betrof het ook nieuws over andere eilanden.

Gat in de markt
Het programma heeft de laatste jaren 170 programma’s uitgezonden. “Verschillende actuele thema’s die normaal niet aan kinderen worden uitgelegd zoals kanker, homoseksualiteit en politieke issues, werden behandeld”, stelt Meulens Petronia. “Ondanks dat het programma een gat in de markt vulde en positieve reacties kreeg, blijkt er niet genoeg draagvlak binnen de gemeenschap te zijn om dit initiatief financieel te steunen.”

3 reacties op “Caribbean Kids News van de buis”

  1. Geen investeerders geen sponsors en dat is logisch. EcoEnergy misschien?

  2. @ Rignald. Alleen voor de regering zelf maar niet voor het volk. Er is geen geld voor educatie.

  3. Gewoon aan de regering vragen.. educatie is van groot belang voor de regering